Trucuri de magie demascate

Trucuri de magie demascate

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10547

Voteaza & Distribuie

Descriere

Trucurile de magie au fascinat dintotdeauna publicul si au starnit mereu reactii de uimire. Intrebarea care a rasarit mereu in urma vizionarii numerelor de magie este aceeasi: cum reusesc magicienii sa faca trucul? Secretele din spatele numerelor de iluzionism au fost transmise din magician in magician si nu au fost divulgate spectatorilor. Iata, totusi, ca anumite explicatii au scapat, spre satisfactia curiosilor care vor sa ridice valul de mister.

Trucuri de magie

Trucuri de magie

Trucurile cu carti

Trucurile cu carti se bazeaza pe iluziile optice. Iluziile pacalesc ochiul si dau impresia oamenilor ca vizualizeaza numere de magie incredibile. Perceptia eronata a realitatii este datorata distragerii atentiei oamenilor, trucurile fiind prezentate intr-un anume cadru, propice inselarii atentiei auditoriului.

Un truc foarte simplu de performat se realizeaza cu numai doua carti. Indoiti prima carte pe verticala, apoi rupeti pe linia indoita pana la jumatate. Indoiti si cea de-a doua carte, insa pe orizontala. In momentul in care glisati cartea indoita pe orizontala in interiorul celeilalte, indoiti cu grija una dintre partile rupte, astfel incat sa para ca acea carte este jumatate pe fata, jumatate pe verso, fara sa fie intoarsa.

Trucuri cu carti

Trucuri cu carti

Pentru ca trucul sa va reuseasca fara cusur, repetati in oglinda pana cand stiti sigur ca ati capatat dexteritate si puteti presta in fata prietenilor fara ca acestia sa-si dea seama care este secretul.



Trucul cu lingura indoita{title}

Lingura indoita

Iluzionistii par a se folosi de puterea mintii pentru a indoi o lingura. Cei ce privesc numarul de magie stiu ca este imposibil ce vad si se intreaba care este secretul din spatele trucului. De aceasta data, insa, iluzia optica a jucat un rol mai mic, pe primul plan aflandu-se tehnica. Lingura este, de fapt, realizata intr-un metal foarte moale, cu un punct de topire la temperaturi joase. Temperatura corpului si o usoara frecare sunt de ajuns pentru ca materialul sa se inmoaie iar lingura sa se indoaie si, in final, sa se rupa.



Trucul cu degetul rupt{title}

Degetul rupt

Trucul degetului rupt este foarte simplu si este destinat publicului format din copii. Adultii il vor gasi ridicol insa micutii vor fi fascinati. Trucul presupune ruperea degetului mare si plimbarea varfului acestuia de-a lungul palmei. In realitate, varful rupt apartine degetului mare de la cealalta mana, mascat in mod iscusit de degetul aratator.



Trucul cu moneda care dispare{title}

Moneda care dispare

Exista o multitudine de trucuri cu moneda care dispare. Unul dintre ele, extrem de simplu, dar la fel de interesant, se realizeaza cu o moneda si putin lipici. Aplicati lipiciul transparent pe spatele palmei, astfel incat cei care asista la trucul de magie sa nu-l observe. Introduceti moneda in palma iar cu degetul aratator de la mana cealalta simulati impingerea monedei in pumn. In realitate, strecurati moneda afara din stransoarea pumnului si dirijati-o cu degetul mare care spatele mainii, unde ati aplicat lipiciul. Moneda va ramane ascunsa acolo iar palmele vor fi goale.



Trucul cu chibritul care se reaprinde{title}

Chibritul care se reaprinde

Toata lumea stie ca un chibrit deja ars nu se va mai reaprinde, oricat de mult am incerca sa-l frecam de cutie. Iata, insa, ca acest truc contrazice regulile. Sau, cel putin, asa pare. Magicianul aprinde chibritul, il stinge, ii raceste varful agitandu-l prin aer si apoi il reaprinde frecandu-l de fosforul de pe cutie.

Trucuri cu chibrituri

Trucuri cu chibrituri

Pentru a realiza acest truc, aveti nevoie de doua bete de chibrit si un marker permanent. Colorati varful rosu al unui bat cu markerul negru, pentru a parea deja ars. Ascundeti batul in palma, mascat de degete si realizati miscari naturale cu mana, gesticuland firesc in timp ce distrageti atentia publicului. Aprindeti celalalt chibrit, stingeti-l imediat si agitati-l cateva secunde prin aer ca sa se raceasca. In timp ce fluturati mana, aruncati batul respectiv si scoateti la lumina celalalt chibrit, ascuns in palma. Aprindeti-l, iar trucul este gata.