Tot ceea ce trebuie sa stii despre productia reala de cutii din carton

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriAmbalaje
Ultima actualizareJoi 15 iunie 2017
Vizualizari1593

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cutiile din carton constituie ancora afacerilor de ambalare. Cutiile din carton ondulat sunt fabricate pentru piata de marfuri. De regula, cutiile sunt folosite pentru ambalare dar si pentru transferarea bunurilor de la o locatie la alta. Majoritatea cutiilor se dovedesc a fi suficient de puternice pentru a rezista presiunii plasate de obiectele stocate in ele.

O hartie puternica formeaza baza unor astfel de cutii de ambalare si de miscare care trebuie sa evite sa se rupa, sa se desparta sau sa explodeze. Aceste tipuri de recipiente tind sa fie cautate in interiorul pietei si au inlocuit cutiile din lemn particulare care au fost cele mai importante surse de stocare in timpul deplasarii materialelor de la o destinatie la alta, deoarece acestea nu pun prea multa forta asupra ecologiei si pot sa fie fabricate din substante reciclabile.

Cheresteaua constituie principala modalitate de obtinere a materiei prime pentru a crea cutii de carton

Padurea reprezinta o metoda primara de obtinere a materiei prime pentru productia de cutii carton utilizate in numeroase scopuri. Pinul este cu siguranta ancora in prelucrarea cutiilor din carton. Pinii cresc rapid si sunt in general colectati pentru a produce hartia utilizata la fabricarea cutiilor. Trunchiurile de copaci sunt procesate de un sistem numit Kraft pentru a le schimba direct in jetoane de hartie. Cu toate acestea, odata cu diminuarea stratului de acoperire a padurilor, o tendinta din ce in ce mai putin aleasa, hartia reciclata precum si cartonul in sine sunt folosite pentru fabricarea cutiilor de carton. In conformitate cu o estimare, aproape 17 arbori creeaza o tona de cutii ondulate ceea ce inseamna ca un arbore are capacitatea de a ne oferi materii prime pentru 152 de cutii. Aceasta este pur si simplu o estimare bruta, avand in vedere ca dimensiunea copacului si trunchiul poate varia foarte mult.

Hartia reciclata este utilizata intr-o maniera importanta in productia cutiilor din carton

Hartia reutilizata si, de asemenea, cutiile din carton sunt folosite foarte mult in crearea cutiilor din carton ondulat. Acest lucru economiseste taierea multor copaci. Reciclarea unei tone de carton pastreaza practic 46 de galoane de ulei, precum si 390 Kwh de energie.

Procesul de producere a cutiilor de carton din cherestea

Intreg procesul de producere a cutiilor din carton provenite din cherestea incepe odata cu recoltarea copacilor impreuna cu transportul trunchiurilor catre unitatile de productie unde aceste trunchiuri sunt, de obicei, supuse unor tratamente chimice care implica utilizarea de sulfati. Trunchiurile copacilor vor fi transformare in hartie Kraft, iar acest mod de actiune este denumit krafting. Imediat ce trunchiurile sunt transformate in pulpa, fibrele sunt formate, presate si uscate pentru a le schimba in hartie Kraft. Aceasta hartie formeaza in prezent stratul exterior si cel interior al cutiilor din carton. Stratul intermediar este adesea creat din materie prima reciclata. Hartiile au fost imbinate pentru crearea cutiilor din carton ondulat care sunt dure si vor purta orice material in interiorul lor.

Daca ai nevoie de cutii de carton de inalta calitate, poti comanda de la Dinosans, o companie de profil din Hunedoara, un important producator de ambalaje din carton.

Comenzile se pot realiza direct pe pagina web https://www.dinosans.ro/content/2-calculator-pret