Top 10 limbaje universale

Top 10 limbaje universale

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4624

Voteaza & Distribuie

Descriere

Indiferent de rasa sau nationalitate, exista in lume unele limbaje care le sunt comune tuturor, care pot sa uneasca oamenii si sa le faciliteze comunicarea. Aceste tipuri de limbaje sunt aceleasi pentru fiecare. Va vom prezenta o lista cu 10 astfel de tipuri de limbaje universale.


Limbajul trupului
Limbajul trupului


Limbajul trupului
Acesta este unul dintre cele mai comune limbaje universale. Limbajul trupului nu se invata, precum codul Morse, de pilda. Indiferent de nationalitate, o persoana care flirteaza sau care te amentinta cu privirea, va fi usor observata, tradata de gesturi.


Este drept, in acelasi timp, ca sunt si unele gesturi mai putin universale, care difera de la cultura la cultura, insa expresiile fetei care ne tradeaza sentimentele si, de regula, gesturile care vin natural, sunt aceleasi pentru toata lumea.


Matematica
matematica


matematicaMatematica este unul dintre primele coduri globale inventate de om. Peste tot in lume, oamenii calculeaza in acelasi mod si descopera aceleasi rezultate. Teoriile, formulele, figurile geometrice, toate sunt la fel peste tot. Eugene Wigner spunea in 1960 ca matematica este singurul limbaj universal adevarat.Codul Morse


Codul morse este un limbaj prin intermediul caruia informatia se transmite folosind secvente standardizate de semne ori pulsatii cunoscute drept "puncte" si "linii" care inlocuiesc literele, cifrele si caracterele speciale caracteristice fiecarui mesaj.

Codul Morse


Codul Morse
Codul Morse a fost creat initial de catre Samuel Morse, la mijlocul anilor 1830 cu scopul de a transmite informatia prin telegraful electric, inventat tot de acesta. De curand au aparut tot mai multe dovezi cum ca adevaratul inventator al acestui alfabet a fost asistentul lui Samuel Morse, Alfred Vail.


Simbolurile
Simbol - aruncati gunoiul la cos!


Simbol - aruncati gunoiul la cos!Simbolurile sunt mult mai vechi decat scrierea. Acestea reprezinta metode simple de transmite un mesaj in asa fel incat fiecare sa-l inteleaga. De regula, simbolurile nu sunt alese in mod arbitrar, insa sunt reprezentari logice ale unor concepte clare.De exemplu, in orice tara am merge, imaginea unei furculite si a unui cutit arata prezenta unui restaurant in zona, iar imaginea unei femei sau barbat pe usile de la toaleta indica locul potrivit pentru fiecare dintre sexe.


Html


Limbajul HTML sau Hyper Text Markup Language a fost inventat in 1991 de catre Tim Berners-Lee, un programator britanic. Limbajul html este un limbaj de marcare utilizat pentru crearea paginilor web.


Codul binar


Codul binar este codul utilizat de calculatoarele digitale, care este bazat pe sistemul numeric binar, unde sunt numai doua stari posibile, fie inchis, fie deschis, iar acestea sunt simbolizate de 0 si 1.


Muzica

portativ


portativ
Notele muzicale si partiturile le spun aceleasi lucruri tuturor muzicienilor din lume si nu numai. Totodata, prin muzica, oamenii se pot intelege si daca apeleaza la ce transmite ea ca mesaj sau emotii.


Pictura

Pictura este o alta modalitate straveche prin care oamenii isi exprimau sentimentele. Nu trebuie sa fim de aceeasi nationalitate ca pictorul pentru a intelege ceea ce el vrea sa transpuna printr-un tablou. Nici macar nu trebuie sa fie din aceeasi perioada cu noi.


Dansul

Dans


Dans
Precum pictura si muzica, dansul e o arta. Miscarile corpului transmit aceleasi mesaje fiecarui privitor. De asemenea, nu numai oamenii danseaza, ci si animalele, in special in cadrul ritualului de imperechere.


Limbajul bebelusilor


Bebelusii comunica la fel peste tot in lume. Iar mamele ajung capabile sa le decodeze mesajele. Unele studii facute la diferite universitati au demonstrat ca in primele luni de viata, bebelusul, de oriunde ar fi, produce aceleasi sunete cand ii este foame sau somn, de exemplu.