Top 100 cei mai influenti oameni din lume in 2012

Top 100 cei mai influenti oameni  din lume in 2012

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3415

Voteaza & Distribuie

Descriere

In fiecare an, revista americana Time publica Topul celor mai influenti 100 de oameni din lume. Inca din 1999, acest clasament este realizat anual si include persoane din diverse domenii care, din anumite motive, sunt considerate influente. Desi topul se schimba de la an la an, au existat cazuri in care aceleasi persoane au aparut de mai multe ori, precum Oprah Winfrey, Barack Obama, Steve Jobs, Angela Merkel sau Nelson Mandela.
Top 100 cei mai influenti oameni din lume in 2012


Top 100 cei mai influenti oameni din lume in 2012
Criteriile de selectie

Time a explicat care sunt criteriile de selectie a celor mai influenti oameni din lume. Acestea nu tin de popularitatea si aspectul fizic al persoanele din top, ci de trei calitati distincte si clare pe care revista americana le-a subliniat. In primul rand, este vorba de oameni a caror evolutie tine de statutul de persoana publica si de puterea pe care au dobandit-o in timp. George W. Bush este exemplul cel mai elocvent. Apoi, este mentionata influenta celor care, desi poate nu sunt persoane publice, au fost implicate in evenimente majore ale perioadei in care traim. In al treilea rand, Time aminteste de exemplul de moralitate pe care anumiti ocupanti ai topului il dau oamenilor. Nelson Mandela, spre exemplu.
Nelson Mandela


Nelson Mandela
In 2012, Top 100 cei mai influenti oameni aduna laolalta persoane care reprezinta o sursa de inspiratie pentru umanitate, care au reusit sa schimbe lumea intr-un fel sau altul, pionieri in domeniile in care activeaza sau pur si simplu oameni ce au avut parte de un debut fulminant in cariera.


Patru actrite celebre in top

Topul cuprinde si cativa actori, intre care cei mai cunoscuti sunt Salman Khan, Viola Davis, Jessica Chastain, Tilda Swinton si Claire Danes. Viola Davis a fost laudata atat pentru performantele extraordinare din cariera sa, cat si pentru exemplul pe care il ofera altor actrite si standardelor inalte dupa care lucreaza si pe care le-a trasat in industria cinematografica. Aceleasi cuvinte frumoase si despre Jessica Chastain, o adevarata profesionista, cu interpretari remarcabile ale rolurilor alaturi de alte mari nume ale cinematografiei, precum Al Pacino.


O alta figura cunoscuta in Top 100 cei mai influenti oameni este Rihanna. La numai 24 de ani, cantareata a fost numita ambasador al culturii si tineretului pentru insula Barbados. In plus, celebritatea, profesionalismul, talentul, simplitatea si energia pozitiva de care da dovada au pozitionat-o pe o pozitie fruntasa in clasamentul revistei Times.
Rihanna


Rihanna
Presedintele Barack Obama este listat pentru a saptea oara in Top 100 cei mai influenti oameni. Laureatul premiului Nobel pentru pace este admirat pentru maniera in care conduce tara in vremuri destul de tulburi din punct de vedere al stabilitatii financiare si pentru politica sa externa.


Angela Merkel si Hillary Clinton, inca o data incluse in top

Angela Merkel si Hillary Clinton sunt inca o data incluse in top. Cancelarul Germaniei este apreciat pentru faptul ca, in mijlocul unei severe crize economice care a afectat Europa, a reusit totusi sa mentina caracterul de stat dominant al Germaniei in zona euro si de principal finantator al Uniunii Europene. Fosta prima doamna a Statelor Unite, insa, este considerata un politician dur, rabdator in acelasi timp, inteligent, cu instincte politice de invidiat, cu simtul umorului, neobosit in lupta permanenta pe care o duce, toate dublate de un profund spirit de echipa si de abilitatea de a gasi oportunitati pana si in situatiile de criza.
Lionel Messi


Lionel Messi
Vedeta a echipei de fotbal Barcelona, Lionel Messi a fost inclus in Top 100 cei mai influenti oameni pentru performantele sportive extraordinare. Seria de cinci goluri inscrise in acelasi meci in cadrul Ligii Campionilor din 2012 a impresionat opinia publica. Talentul sau impresionant este egalat numai de simplitatea si modestia de care da dovada.


Surorile Middleton ofera o pretioasa lectie de clasa si stil

O surpriza in Top 100 cei mai influenti oameni este Adele. Piesele cantaretei britanice se aud la toate posturile de radio iar vocea sa unica este recunoscuta imediat. A fost declarata artista anului 2012 de catre revista Billboard, apare in topul VH1 al celor mai bune cantarete si este laureata a sase premii Grammy in 2012.
Kate si Pippa Middleton


Kate si Pippa Middleton
Spre finalul clasamentului realizat de revista Time se afla Kate Middleton, acum Ducesa de Cambridge si sora sa, Pippa. Evolutia remarcabila a acestora, precum si capacitatea de a se transforma in modele pentru femeile din Marea Britanie si nu numai, le-au adus celor doua surori statutul de persoane influente. In plus, Kate si Pippa ofera si o pretioasa lectie de clasa si stil.