Top 7 cele mai frumoase obiective turistice de la malul Marii Negre

Top 7 cele mai frumoase obiective turistice de la malul Marii Negre

Detalii

CategoriiTurism
Taguricalatorii, concediu, Constanta, Marea Neagra, vacanta
Ultima actualizareLuni 26 iulie 2021
Vizualizari157

Voteaza & Distribuie

Descriere

Litoralul romanesc reprezinta cea mai exploatata zona turistica din tara noastra. Istoria tumultoasa a Dobrogei a transformat orasele si statiunile de la malul marii intr-o resursa formidabila din punct de vedere turistic. Astfel, multi dintre cei care ajung aici in sezonul estival si nu numai pot descoperi o multime de locuri interesante care sa le faca vara mai frumoasa si vacanta mult mai activa. Iata cateva dintre obiectivele turistice deosebite de la malul Marii Negre:

Cetatea Histria

Este cea mai veche asezare de pe teritoriul Romaniei si a fost construita de greci, in anul 650 i.Hr. Complexul arheologic reprezinta un obiectiv de mare interes pentru cei pasionati de istorie care vor sa descopere cea mai bine conservata cetate romano-bizantina, intinsa pe o suprafata de cateva zeci de hectare.

Muzeul de Arheologie Callatis


Inaugurat in anul 1959, muzeul de arheologie din centrul Mangaliei este dedicat expunerii si conservarii vestigiilor istorice din vechea cetate Callatis. Expozitia cuprinde vase ceramice sau din sticla, coloane, capiteluri, stele funerare, statuete, inscriptii, podoabe si bijuterii, monede, frize cu metope, ustensile si multe alte obiecte care au caracter istoric. Unul dintre cele mai importante exponate este Mormantul cu Papirus, un sarcofag ce dateaza din secolul al IV-lea i.Hr.

Herghelia din Mangalia

Turistii care isi rezerva un sejur pe litoral la un hotel in Cap Aurora – Jupiter si sunt in cautarea unor activitati inedite pot vizita herghelia din Mangalia, cel mai mare complex ecvestru din zona de sud-est a Europei. Infiintata in anul 1926, herghelia adaposteste peste 300 de cai din rasa pur sange arab si este unul dintre cele mai populare obiective turistice din sudul litoralului.

Moscheea Esmahan Sultan

Considerat unul dintre cele mai importante monumente istorice si de cult din sudul litoralului, geamia Esmahan Sultan a fost ridicata in anul 1573 in memoria lui Selim al II-lea, un important conducator al Imperiului Otoman. Moscheea este facuta in stil maur, cu piatra de la zidurile cetatii Callatis, iar fantana rituala din curtea acesteia a fost ridicata cu piatra provenita dintr-un vechi mormant roman. In exterior, moscheea este inconjurata de un cimitir cu morminte musulmane, vechi de peste 300 de ani.

Biserica ingropata Istria

Populata rand pe rand de vechile civilizatii – greci, romani, turci si bulgari – Biserica ingropata are o poveste foarte interesanta. Aceasta constructie unicat in tara noastra a fost permisa in timpul dominatiei turcilor, insa, nu inainte sa fie ascuns faptul ca in zona existau si crestini.

Muzeul Marinei

Nu foarte departe de Muzeul Callatis se afla o alta institutie care merita toata atentia turistilor. Muzeul Marinei nu ocupa o suprafata foarte mare, insa, are o impresionanta colectie de tehnica de navigatie si obiecte de patrimoniu care redau fidel istoria recenta a Marinei Militare. In cadrul expozitiei muzeului se gasesc obiecte apartinand colectiilor de arme sub apa, precum si sectiuni ale unor torpile ce au fost in dotarea trupelor marinei Garnizoanei Mangalia.

Acvariul din Constanta

Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii include acvariul, delfinariul, micro delta, planetariul si rezervatia de pasari exotice. Foarte aproape de Cazinoul din Constanta, un alt obiectiv turistic emblematic pentru tara noastra si litoralul Marii Negre, se afla acvariul structurat in trei sectii, respectiv sectia marina, sectia dulcicoli indigeni si sectia specii exotice. Acesta a fost inaugurat in 1958, adaposteste o mare varietate de pesti de apa dulce si sarata, nevertebrate din Marea Neagra si migratori mediteraneeni si reprezinta o incantare, in special, pentru familiile care au copii.

Daca planuiesti o vacanta la mare, nu te limita doar la statul la plaja. Pe litoralul romanesc vei descoperi o multime de obiective inedite ce tin de istoria Dobrogei, dar si alte atractii deosebite pentru petrecerea timpului liber.

Sursa foto: p2.piqsels.com/preview/890/883/805/casino-constanta-seagulls-black-sea.jpg