Top 7 cele mai bune case de avocatură din București

Top 7 cele mai bune case de avocatură din București

Detalii

CategoriiJustitie
Taguriavocat, Bucuresti, cabinet avocatura
Ultima actualizareMiercuri 4 noiembrie 2020
Vizualizari6107

Voteaza & Distribuie

Descriere

Prin natura activității sale, avocatul reprezintă un partener al justiției și una dintre cele mai importante instituții care militează pentru apărarea drepturilor oamenilor. Importanța acestei profesii este crucială pentru societatea civilă, mai ales că meseria este guvernată de anumite principii fundamentale: cel al legalității, libertății, autonomiei, independenței sau păstrării secretului profesional. În ceea ce privește firmele de avocatură, structura pieței locale arată că unele dintre cele mai multe companii activează în Capitală. Persoane fizice sau juridice, cu toții ne dorim să apelăm la adevărații profesioniști atunci când întâmpinăm anumite probleme de ordin juridic, așa că vom prezenta un top al celor mai bune case de avocatură din București.

1. NNDKP

ondată în anul 1990, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) este una dintre cele mai renumite firme de avocatură din țara noastră. Compania oferă consiliere juridică orientată spre afaceri și în stabilirea standardelor profesionale în arii de practică diverse, ca de exemplu finanțe-bănci, fuziuni și achiziții, insolvență, taxe, soluționarea litigiilor, proprietate intelectuală, proiecte, energie sau resurse naturale. Povestea NNDKP a început în București, însă, în prezent, casa de avocatură mai deține birouri și în Brașov, Timișoara și Cluj.

2. Țuca Zbârcea & Asociații

Un jucător major pe piața din Capitală și în activitatea serviciilor juridice din România, Țuca Zbârcea & Asociații este o casă de avocatură care acționează în unele dintre cele mai importante domenii de practică în consultanță juridică. Compania activează în domenii precum drept, energie și resurse naturale, achiziții publice, proiecte, fuziuni și achiziții, dreptul concurenței ori drept imobiliar. Pe lângă biroul din București, Țuca Zbârcea & Asociații mai deține un sediu și în Cluj-Napoca.

3. Zamfirescu Racoți Predoiu

Considerată una dintre cele mai bune case de avocatură, când vine vorba despre litigii și insolvență/restructurare, Zamfirescu Racoți Predoiu oferă consiliere întreprinderilor, instituțiilor financiare, entităților guvernamentale și clienților privați cu privire la un spectru larg de chestiuni, litigii potențiale sau existente. Bazele societății au fost puse în 1995, dar Zamfirescu Racoți Predoiu sau ZRP a fost creată în 2006. Filosofia casei de avocatură este aceea de a evita o abordare rigidă, departamentală, pentru a crea relații profesionale cu firme locale și internaționale din diverse sectoare industriale.

4. Mușat & Asociații

Cu o expertiză de 30 de ani pe piața românească, firma a devenit un sinonim al excelenței în practica avocaturii de business. A fost înființată în anul 1990 de Gheorghe Mușat, iar, de-a lungul timpului a oferit consultanță juridică atât clienților români cât și celor străini. Printre cei mai importanți se numără Shell, British Petroleum, Renault sau American International Group.

5. Popovici Nițu Stoica & Asociații

Pe scurt, PNSA, unul dintre primele parteneriate profesionale create în România. Firma își desfășoară activitatea pe postul de consilier extern pentru numeroase persoane juridice, inclusiv jucători cheie din marile industrii, autorități publice, fonduri de investiții sau instituții financiare.

6. Leaua Damcali Deaconu Păunescu

Casa de avocatură LDDP include profesioniști cu experiență îndelungată, dar și avocați tineri, dornici să-și ofere serviciile în toate domeniile de activitate. Expertiza casei de avocatură include, printre altele, arbitrajul comercial internațional, dreptul comercial român, litigiile interne și internaționale, achizițiile publice, finanțările organismelor internaționale sau dreptul transporturilor. În afară de biroul de avocatură din București, LDDP mai este prezentă și la Paris.

7. Schoenherr și Asociații

Firma austriacă Schoenherr este una dintre primele societăți de talie internațională care au intrat pe piața românească. Biroul din București al companiei a fost deschis în 1996, iar, de atunci și până în prezent, echipa de avocați asistă clienți activi din diferite industrii: producție, energie, servicii financiare, IT&C și tehnologie, asistență medicală sau produse farmaceutice.

La nivelul Capitalei există numeroase case de avocatură, dar, când vorbim despre dosare în instanță firme sau persoane fizice, oricine își dorește să lucreze cu adevărați profesioniști. Dacă ești în căutarea unei case de avocatură, ia în considerare modul de lucru, reputația și experiența acesteia ca să te asiguri că vei lucra doar cu specialiști pregătiți să te ajute în rezolvarea problemelor tale.

Sursa foto: /p0.piqsels.com/preview/1014/407/628/adults-businessman-close-up-collaboration.jpg