Top 5 jucării pentru copii și beneficiile lor

Top 5 jucării pentru copii și beneficiile lor

Detalii

CategoriiShoping
Tagurijucarii
Ultima actualizareMarti 6 decembrie 2022
Vizualizari132

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un mediu de învățare prin joacă este unul cât de poate de natural și de la îndemână pentru cei mici. Copiii absorb o mulțime de informații prin joacă și distracție, de aceea este important ca micuții să fie înconjurați de cât mai multe jocuri utile și instructive, potrivite vârstei lor. Achiziționarea de jucării care să le stimuleze copiilor abilități dintre cele mai diverse este esențială. Iată un top al celor mai interesante și educative jucării pe care le poți achiziționa pentru copilul tău, împreună cu cele mai importante beneficii pe care acestea le aduc în formarea micuților.

1. Un joc de aranjare și sortare cu forme geometrice
Pentru vârste mici, jucăriile colorate în culori vii, cu ajutorul cărora copiii pot să aranjeze și să sorteze diverse piese sunt esențiale pentru a stimula acestora activități motorii dintre cele mai diverse. Acțiuni precum stivuitul, sortatul sau cele de introdus piese în diferite suporturi îi învață pe cei mici nu doar cum să recunoască forme, culori și figuri geometrice, ci au multiple alte beneficii pentru dezvoltarea lor ulterioară. Astfel, printre cele mai importante se numără faptul că îi ajută în formarea motricității fine, a coordonării ochi-mână, concentrare și atenție.

2. Jocuri de construcție
Orice jocuri de construit, fie că este vorba de cuburi de lemn sau piese Lego, sunt perfecte pentru copiii de vârste mici, sau chiar și mai mari, deoarece aduc multiple beneficii. Acestea ajută la răbdare, creativitate, formarea vederii spațiale, viziune și imaginație. Alege din gama de jucării pentru copii de pe librăria Clb.ro jocuri de construcție cu piese mozaic, pe care cei mici le vor folosi pentru a crea cele mai ingenioase ferme, castele, ateliere sau mașini!

3. Jucăriile de tip puzzle
Un puzzle este un joc ce solicită atenția, abilitatea de concentrare și răbdarea, de aceea poate că nu este indicat întotdeauna de la cele mai mici vârste. Cu toate acestea, astfel de jocuri pot fi introduse treptat în activitățile uzuale ale micuților, deoarece ajută la formarea de aptitudini din cele mai diverse. Îl poți familiariza pe micuțul tău cu astfel jucării încă de la câteva luni, deoarece pe piață găsești puzzle-uri formate din doar două sau trei piese, special concepute pentru bebeluși. În timp, acestea îl vor ajuta să-și exerseze dorința de a rezolva singur probleme și de a duce task-urile la bun sfârșit. Poți realiza alături de micuțul tău jocuri de tip puzzle, pentru a-l învăța despre importanța efortului și perseverenței.

4. Scrabble
Jocurile de tip Scrabble se numără printre cele mai importante metode de a forma și crea în joacă diverse cuvinte, având beneficii importante dacă sunt jucate de copii alături de părinți sau frații mai mari. Cu ajutorul unor jetoane cu litere, se ajunge la diverse scoruri, câștigătorul fiind cel care obține cel mai mare scor. Acest tip de activitate stimulează creativitatea și imaginația, aducând beneficii semnificative celor mici în ceea ce privește capacitatea de relaționare și de a se conecta cu cei din jur, dar și de a învăța să câștige sau să piardă.

5. Jocul de șah
Jocul de șah este, probabil, regele activităților care pot ajuta la stimularea și dezvoltarea unei gândiri strategice, logice și creative în același timp. Acesta este esențial pentru formarea de abilități multiple, între care atenția, concentrarea, planificarea, memoria și creativitatea. Șahul poate fi învățat încă de la 5-6 ani, iar dacă micuțul tău nu este încă interesat, poți reveni cu explicațiile și regulile sale și mai târziu, când el va avea mai multă răbdare.

Jocurile și jucăriile au beneficii dintre cele mai diverse pentru copii, încă din primele lor etape de formare. Învățarea prin joc este una dintre cele mai importante, dar și naturale modalități prin care poți stimula, ca părinte, abilități diverse, între care gândirea creativă, imaginația, abilitățile motorii și cognitive, ale copilului tău. Alege jucăriile potrivite vârstei sale, pentru a-l ajuta să se dezvolte armonios, așa cum îți dorești!

Sursa foto: unsplash.com/photos/JRVxgAkzIsM