De la ce varsta poti oferi copiilor jucarii din lemn?

Detalii

CategoriiShoping
Tagurijucarii
Ultima actualizareMarti 12 septembrie 2023
Vizualizari313

Voteaza & Distribuie

Descriere

Jucariile din lemn sunt foarte apreciate si recomandate in prezent, insa majoritatea parintilor se intreaba cand este cel mai bine se introduca aceste jucarii in viata copilului lor. Potrivit specialistilor, copiii pot fi expusi la jucarii din lemn inca din primele saptamani de viata, dar pentru ca in prima jumatate de an, bebelusii nu au nevoie de prea multa stimulare, cel mai sigur este sa incepeti sa introduceti jucariile din lemn incepand cu varsta de 6 luni.

Jucarii din lemn pentru bebelusi (6-12 luni)


Jucariile din lemn pentru bebelusii cu varsta cuprinsa intre 6-12 luni sunt realizate in functie de cerintele lor. Dupa 6 luni de la nastere, bebelusii incepe deja sa se tarasca, sa apuce cu manutele lor lucruri mici si, bineinteles, sa duca totul in gura. Deocamdata, ei nu sunt constienti de lucrurile pe care le ating sau pe care le duc in gura. Din acest motiv, parintii sunt incurajati sa aleaga jucarii de lemn de la EuroArtOnline, deoarece sunt non-toxice, protejeaza starea de sanatate a copilului si nu reprezinta un pericol daca sunt duse in gura.

În numeroase magazine online veti gasi o varietate de jucarii din lemn potrivite pentru copiii de toate varstele, de la nastere si pana in perioada prescolara si scolara. Totii bebelusii au nevoie de o zornaitoare. Este o jucarie mica, muzicala, care se poata agata de patutul copilului si care il va invata o lectie importanta, si anume cauza si efectul.

De fiecare data cand va agita putin zornaitoarea din lemn, un sunet placut ii va invada simtul auditiv. Zornaitoarele din lemn pot fi vopsite in culori atractive, pentru a stimula vizual copilul. Aveti grija totusi sa optati pentru o jucarie vopsita cu coloranti naturali. Alte jucarii potrivite pentru bebelusi sunt cele de dentitie. Jucariile din lemn constituie jucarii excelente de dentitie, deoarece lemnul este un material moale, fara toxicitate. Jucariile de dentitie din lemn pot fi duse in gura, mestecate si roase, fara sa produca nicio durere copilului. Dimpotriva, ii va distrage atentia pe masura ce erup dinti noi, cum ar fi molarii din spate.

Jucarii din lemn pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 1-3 ani


La varsta cuprinsa intre 1-3 ani, abilitatile motorii ale copilului incep sa se dezvolte. Cu design-ul lor simplu, jucariile din lemn sunt foarte potrivite, deoarece contribuie la dezvoltarea abilitatilor motorii fine. Jucariile de lemn de stivuit sunt foarte recomandate acum, deoarece ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte abilitatile de prindere, stimulandu-le totodata imaginatia.

Jucariile de lemn de stivuit sunt printre cele mai recomandate jucarii, deoarece dezvolta capacitatea copiilor de diferentiere a culorilor, precum si abilitatilor lor de sortare si stivuire. Blocurile de construit si puzzle-urile din lemn sunt iarasi foarte recomandate, deoarece contribuie la dezvoltarea creierului copilului. Aceste jucarii solicita totodata atentia si creativitatea celor mici. Prin urmare, le imbunatateste creativitatea, imaginatia si abilitatile spatiale.

Jucariile din lemn, pe langa componenta creativa vin cu avantajul ca sunt ecologice, prietenoase cu mediul inconjurator, durabile si reciclabile. Pot fi utilizate acasa, in colectivitate si datorita rezistentei crescute pot fi pastrate si, ulterior folosite de mai multe generatii de copii. Cu siguranta, exista jucarii din lemn potrivite pentru copii de orice varsta. Daca in cazul micutilor cuburile de constructii, masinutele si figurinele sunt ideale, in cazul adolescentilor si scolarilor, jocurile din lemn de logica, cele de tip sodoku sunt apreciate.