Ținuta elegantă de seară: 5 greșeli de evitat

Ținuta elegantă de seară: 5 greșeli de evitat

Detalii

CategoriiDivertisment
Tagurirochii, rochii de seara
Ultima actualizareJoi 10 martie 2022
Vizualizari182

Voteaza & Distribuie

Descriere

În general, ținutele de seară sunt caracterizate de eleganță, rafinament și stil. Doamnele aleg, de regulă, rochii feminine sau outfituri compuse din fuste și topuri chic, iar domnii merg la sigur cu un costum ales corect, asortat cu accesoriile potrivite.Chiar dacă sună simplu, în realitate compunerea unei ținute ideale poate fi destul de complicată, mai ales dacă nu ai foarte multă experiență.

Iată câteva greșeli des întâlnite pe care ar trebui să le eviți cu orice ocazie!

1. Nerespectarea codului vestimentar impus de context

În cazul în care te pregătești să mergi la un eveniment oficial pentru care ai primit invitație, cel mai probabil ți s-a menționat, într-un fel sau altul, ce dress code există. Acesta este extrem de important și e indicat să îl respecți întocmai, pentru a te integra printre ceilalți invitați și pentru a avea o apariție apreciată. În cazul în care nu este specificat niciun cod vestimentar, încearcă să îți dai seama în funcție de locul în care mergi și de natura ocaziei. Acest lucru poate face diferența dintre o ținută nepotrivită și o prezență impecabilă!

2. Alegerea unor pantofi prea casual

Dacă o rochie sau un costum pot fi ușor adaptate în funcție de context și gradul lor de eleganță și rafinament poate fi discutabil, pantofii vorbesc de la sine. Fie sunt prea casual, fie prea eleganți, fie exact așa cum ar trebui! În ultimii ani, trendurile au promovat asocierile dintre teniși sau sneakers și pantaloni eleganți, de costum, respectiv rochii sau fuste glam.

Cu toate acestea, deși variantele de mai sus pot fi integrate într-un outfit cool, ele nu sunt recomandate când vine vorba despre ținute elegante de seară. Este un faux pas, mai ales dacă locul în care mergi este unul ce presupune un cod vestimentar aparte. Așadar, dacă vrei să mergi la sigur, bazează-te întotdeauna pe pantofii stiletto, respectiv pe pantofii clasici din piele, în cazul bărbaților. Nu vei da greș niciodată, iar apariția ta va fi una spectaculoasă!

3. Purtarea unor piese vestimentare nepotrivite siluetei

Un costum clasic trebuie să contureze perfect silueta și să se așeze ireproșabil pe umeri, brațe, spate și picioare. Pantalonii trebuie să aibă lungimea ideală, la fel și mânecile. În caz contrar, efectul estetic poate fi extrem de neplăcut și poate oferi senzația de neglijență. În egală măsură, o rochie prea strâmtă, prea lungă, prea scurtă sau prea largă poate și ea să creeze efecte nedorite. Prin urmare, dacă vrei să porți anumite haine, asigură-te că le probezi cu cel puțin o zi înainte de seara cea mare. Dacă nu arată impecabil, este recomandat să alegi alte piese.

4. Supraaglomerarea de texturi, imprimeuri și modele

Când se gândesc la ținuta elegantă de seară, multe persoane au tendința să adauge cât mai multe elemente speciale, pentru a ieși din anonimat și pentru a fi suficient de stylish. Una dintre cele mai mari greșeli când vine vorba despre ținutele feminine, de exemplu, este alăturarea mai multor piese statement, precum o fustă foarte strâmtă, cu o tăietură adâncă, alături de un top cu paiete, cu decolteu generos, și eventual un sacou cambrat într-o culoare diferită, cu un imprimeu special. Și domnii pot cădea în aceeași capcană, folosind prea multe culori și imprimeuri în ținuta lor – o cămașă cu dungi, o pereche de pantaloni în carouri, un sacou într-o nuanță nepotrivită și pantofi necoordonați cu nuanța curelei sau șosetelor.

5. Excesul de accesorii

Supraaglomerarea poate apărea și la nivel de accesorii. Se recomandă ca doamnele să aleagă maximum două elemente, precum cercei și brățară sau colier și inel. Purtarea tuturor bijuteriilor din același set poate fi prea mult pentru o ținută care se dorește a fi stilată și rafinată. În cazul bărbaților, un papion chic, o cravată glam sau niște butoni eleganți pot fi suficienți pe cont propriu.

Așadar nu încerca să încarci prea mult ținuta, ci mai degrabă concentrează-te pe o croială corectă, o combinație armonioasă de culori și de imprimeuri, precum și pe alegerea unor piese calitative. Este rețeta sigură pentru o apariție impecabilă!

Sursă foto: pexels.com/photo/two-women-holding-wine-glasses-3394225/