Thomas Edison

Thomas Edison

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriInventii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11711

Voteaza & Distribuie

Descriere

Considerat a fi unul dintre cei mai mari inventatori din toate timpurile, Thomas Alva Edison, cu un numar record de 1093 brevete, ocupa un loc in letopisetele istoriei. Este imposibil sa ne imaginam existenta acestei lumi fara contributiile semnificative aduse de acest geniu pur.Cunoscut sub numele de "Magicianul din Menlo Park", Thomas Edison a obtinut primul sau brevet in 21 octombrie 1868, la varsta de 21. Nascut in 1847 in Ohio, Statele Unite ale Americii, Edison a declarat ca avea dificultati de invatare in copilarie.


Thomas Edison


Cu toate acestea, sfidand toate criticile, Thomas Edison a progresat pana a devenit unul dintre cei mai mari inventatori din toate timpurile. Inventiile lui Thomas Edison includ o gama larga de lucruri, incepand de la un bec electric simplu, fonograf, telegraf la prepararea artificiala a acidului carbolic si imbunatatiri aduse aparatelor cu raze X. Aceste descoperiri au revolutionat stilul nostru de viata si au declansat cresterea si dezvoltarea omenirii.


Inventiile lui Thomas Edison

Dintre cele 1093 de brevete de inventii ale lui Thomas Alva Edison, multe au fost versiuni imbunatatite ale unor inventii mai vechi. Inca se spune ca Edison a imbunatatit becul care a fost folosit in acele timpuri, venind cu unul mult mai productiv. Edison si-a dedicat intreaga viata cercetarii si inventiilor.1868: a depus o cerere de brevet pentru prima sa inventie, masina electromagnetica de inregistrat voturi.1874: succesul financiar important pentru Edison este inventarea telegrafului cuadruplex. Aceasta inventie se spune ca a ajutat firma Western Union pentru a salva o mare cantitate de bani prin cresterea numarului de mesaje pe care compania le putea trimite fara sa construiasca noi linii.1875: Cu un stilou electric, o baterie mica si cerneala, "echipamentul autografic de presare" a permis efectuarea de copii ale documentelor.1877: Considerat a fi inventia favorita lui Edison, fonograful a fost un progres major, permitand oamenilor sa asculte melodii si sa redea muzica. Cu experimente pe discuri si benzi, Edison a inventat cel mai renumit fonograf. Mai mult, a lucrat la un emitator de telefon care a facilitat transferul vocilor. De fapt, a imbunatatit serviciile legate de telefon aduse de Alexander Graham Bell.
fonograful lui Thomas Edison


fonograful lui Thomas Edison
1878: Edison a lucrat la imbunatatirea becului electric inventat de Sir Swan Joesph in Anglia in 1878. A lucrat pentru a imbunatati filamentul becului astfel incat sa lumineze mai tare. A schimbat diferite caracteristici ale becului electric si lucrand la acestea, Edison a oferit lumii una dintre cele mai fiabile surse de lumina facute de om.
primul bec electric


primul bec electric
1880: Edison realizeaza prima distributie de energie electrica instaland o centrala electrica.1882: Edison depune cereri de brevet pentru 53 de inventii. Brevetele sunt depuse pentru numeroase inventii cum ar fi: iluminatul electric, caile ferate electrice si bateriile secundare.1885: In acest an, Edison obtine certificat pentru aproape 17 inventii referitoare la sistemele de telegraf si telefon.1888: Obtine brevete pentru 22 de inventii care includ inregistrari cilindrice si echipamente de fotografie.


1891: Kinetoscopul (primul aparat care putea reda imagini in miscare,) si Kinetograful, unele dintre primele dispozitive de film sunt depuse pentru brevet de catre Edison.
kinetoscopul lui Thomas Edison


kinetoscopul lui Thomas Edison
1896: Fonograful este introdus pe piata de catre Edison.1902: Edison utilizeaza multe baterii in vehiculele proiectate electric. Cele mai populare baterii alcaline au fost scoase dupa aceasta descoperire.1906: Renumitul Imparat al Academiei de Stiinte din Suedia il premiaza pe Edison cu o medalie de aur pentru inventiile sale in fonografie si becul cu incandescenta.


Aceasta lista a inventiilor lui Thomas Edison este cu siguranta exhaustiva. Geniul veritabil continua sa ne faca viata mai usoara iar contributia sa la dezvoltarea omenirii este cu adevarat remarcabila.