Stresat din cauza prețurilor mari la factura de gaz? Alege varianta încălzirii cu o sobă modernă pe lemne!

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriSeminee, soba
Ultima actualizareMiercuri 20 octombrie 2021
Vizualizari2486

Voteaza & Distribuie

Descriere

Având în vedere contextul delicat în care ne aflăm, acela în care, piața de energie electrică și a gazelor naturale face ca prețul facturilor de utilități să devină o reală provocare pentru bugetele fiecăruia dintre noi, tot mai mulți clienți au început să-și îndrepte atenția către soluțiile de încălzire casnică alternative. Pe lângă criterii legate de preț și predictibilitate la consum, o locuință dotată cu sobă sau semineu pe lemne, se bucură și de o personalitate unică, dominată de căldura specifică a focului pe lemne.

Tocmai de aceea, în rândurile următoare, profesioniștii de la PEFOC cu experiența lor vastă de peste 20 de ani în domeniul termicelor neconvenționale din România, ne vor prezenta o soluție pe cât de comună, pe atât de practică și elegantă, grație ultimelor tehnologii adoptate de cei mai buni producători din industria soluțiilor termice premium.

Noile modele de sobe pe lemne din gama companiei cu sediul central la Sibiu, sunt perfect adaptate la nevoile termice din ziua de astăzi. Spre deosebire de un șemineu pe lemne tradițional, o sobă pe lemne este mult mai ieftină și mult mai accesibilă din toate punctele de vedere. Nu necesită atât de multă muncă și manoperă, iar rezultatul final e cel puțin la fel de spectaculos. Un alt motiv pentru care clienții preferă soba este cel legat de montajul acesteia, care se realizează mult mai facil, într-un timp foarte scurt și cu costuri reduse. Astfel, cu un buget rezonabil, sobele noi reușesc să livreze beneficii comparabile cu aproape orice model de șemineu tradițional!

Evident, nu contestăm atmosfera de candoare și utilitatea șemineului pe lemne, spunem doar că, sobele sunt variante în miniatură ce reușesc mult mai accesibil din punct de vedere al costurilor și al spațiului necesar pentru montaj, să marcheze o locuință de dimensiuni mai reduse, cu diferite stiluri sau povești de amenajare, pornind de la stilul rustic, cu aer vechi sau vintage și continuând cu linii minimaliste, capabile să exprime eleganță și modernitate, la căldura unui dispozitiv termic inedit.

Și pentru că, varietatea din catalogul PEFOC nu ne-ar permite ca într-un singur articol să cuprindem toate modelele disponibile, am ales să vă prezentăm succint, două tipuri de soba lemne, printre cele mai îndrăgite de clienții din România.

Soba cu ventilator

Așadar, dacă ești în căutarea unei sobe care să-ți ofere un confort termic instant, adică să încălzească rapid încăperea unde este amplasată, atunci te sfătuim să alegi o sobă cu ventilator. Acest tip special de sobă ajută la o mai bună distribuție a aerului cald, acolo unde se dorește încălzirea unor suprafețe mai mari, uniformizând aerul din încăpere și oferind un confort termic ridicat. De asemenea, soba cu ventilator, dacă este echipată și cu reglaj automat de admisie, va realiza o optimizare perfectă și un consum redus de combustibil (lemn).

Soba din fontă

În schimb, dacă vrem o sobă durabilă și care să reziste cu brio testului timpului, specialiștii ne recomandă să ne orientăm către o sobă fabricată complet din fontă groasă. Aceste modele sunt foarte robuste, eficiente și extrem de durabile. Spre exemplu, Soba K9, una dintre cele mai populare sobe din oferta PEFOC, este fabricată din fontă de minimum 8 mm, cu pereți dubli: un perete la interior, care formează camera de ardere și unul exterior, cel care se vede cu ochiul liber (practic e ca și cum ai avea o sobă încastrată într-alta!). De aceea, investiția într-o astfel de soluție termică este una pe viață, modelul fiind unul foarte eficient și renumit pentru rezistență.

Așadar, meșterii sibienii ne sfătuiesc să investim inteligent într-o sursă de căldură perfectă pentru confortul casei sau cabanei de la munte, unde vom putea petrece clipe de neuitat alături de familie, prieteni sau de persoana iubită.

În plus, site-ul oficial pefoc.ro îți stă la dispoziție cu o ofertă potrivită pentru toate gusturile, extrem de variată, de sobe din fontă, teracotă sau oțel, înnobilate cu șamotă pentru un finisaj elegant, dar și o gamă completă de șeminee pe lemne, pe gaz, pe peleți sau modele de semineu electric pentru apartament, cu design spectaculos și consum eficient. Meșterii sibieni de la Pefoc te vor ajuta și cu servicii de consultanță de specialitate, transport gratuit în întreaga țară pentru orice dispozitiv termic voluminos, alături de garanția calității și montaj profesional la cerere - totul pentru confortul termic la superlativ al căminului tău!