Stilul elegant - toate accesoriile care îl pot acompania

Detalii

CategoriiShoping
Taguricamasi, costume barbati, cravata, haine, Incaltaminte, pantofi
Ultima actualizareLuni 16 martie 2020
Vizualizari682

Voteaza & Distribuie

Descriere

Eleganța nu înseamnă să umbli zi de zi îmbrăcat la costum și cravată, ci să știi să te îmbraci cu stil pentru orice fel de ocazie, fie că mergi la un eveniment cu ștaif, fie că ieși cu prietenii seara la o terasă. Prin urmare, stilul elegant nu ține doar de un anumit dress code, ci de modul în care un bărbat se folosește de diferite accesorii vestimentare pentru a arăta bine în orice ocazie. Dacă ții foarte mult la propria imagine și vrei să faci impresie bună oriunde mergi, iată care sunt cele mai importante elemente care nu trebuie să-ți lipsească din garderobă.

Costume


Contrar percepției multora, un costum nu este potrivit doar la ocazii speciale, fiind un accesoriu prin care poți ieși în evidență și în alte împrejurări mai puțin oficiale. Pentru asta, nu e suficient să ai în garderobă un singur costum pe care să-l ții „la naftalină” și să-l scoți doar la nunți și botezuri, ci cel puțin un costum adaptat fiecărui stil vestimentar anume. Există costume smart-casual, costume office și costume elegante, într-o varietate de modele și culori, iar alegerea îți aparține, în funcție de preferințele personale.

Cămăși


Sunt accesorii indispensabile, în special atunci când alegi să porți un costum, însă se potrivesc și în nenumărate alte ocazii. În general, se împart în două mari categorii, respectiv cămășile elegante și cele casual, important fiind să îți alegi modelul de croială care se potrivește cel mai bine constituției tale. Spre exemplu, dacă ești o persoană ceva mai corpolentă, cămășile slim nu sunt cea mai bună alegere pentru tine, pentru că nu vor face decât să îți scoată în evidență abdomenul nu foarte plat. Un bărbat elegant trebuie să aibă în garderobă cel puțin o cămașă pentru fiecare zi a săptămânii, însă nu este obligatoriu să te limitezi doar la atât.

Cravate

Cravata a constituit întotdeauna un simbol al eleganței, iar din acest motiv, este inadmisibil ca un astfel de accesoriu să nu se regăsească în garderoba ta. Disponibile într-o varietate de modele și dimensiuni, se potrivesc și la ținutele mai puțin oficiale, mai ales cele mai nonconformiste, cu modele sau chiar desene în culori vesele, care ies în evidență.

Încălțăminte

O vestimentație elegantă nu este completă fără o încălțăminte pe măsură, iar în această categorie intră mai multe elemente. Vorbim astfel de pantofi de piele pentru bărbați, ghete elegante și casual, dar și încălțăminte sport, care se potrivește perfect cu o ținută lejeră. Încălțămintea trebuie să fie practică și elegantă în același timp, iar de fiecare dată când ieși din casă, trebuie să ai grijă ca pantofii sau ghetele să se asorteze cu hainele pe care le îmbraci.

Șosete

Deși mulți le consideră neimportante, șosetele constituie și ele un accesoriu pe care un bărbat cu stil nu are voie să îl trateze cu indiferență. Degeaba porți o pereche de pantofi eleganți, dacă aceștia vor fi scoși în evidență de o pereche de șosete total nepotrivite și neasortate. Ca și în cazul celorlalte accesorii, sertarul cu șosete trebuie să conțină o gamă variată de perechi, atât din cele elegante cât și modele casual și sport. La costumele elegante se asortează întotdeauna șosete cât mai simple, dar din materiale de calitate, în timp ce ținutele casual merg perfect cu o varietate mai mare de modele.

Ceasul


Ceasul este un accesoriu util și potrivit în orice ocazie, cu condiția ca designul său să se potrivească ținutei pe care o porți. Un ceas scump, rafinat, se potrivește perfect unei ținute office, dar pentru o ținută mai lejeră este recomandat un ceas sport sau un smartwatch.

Nu e neapărat necesar să îți realizezi o astfel de garderobă „peste noapte”, pentru că ar putea fi și costisitor din punct de vedere financiar, și ar putea să-ți scape unele elemente. Cel mai indicat este să îți achiziționezi accesoriile în timp, ținând cont de obiectele vestimentare pe care deja le ai în garderobă și încercând să găsești ceva cu care acestea să se asorteze.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/oameni-om-guy-costum-oficiale-2570596/