Shrek pentru totdeauna

Descriere

Titlul original: Shrek Forever After
An: 2010
Durata: 93 minute
Regia: Mike Mitchell
Scris de: Josh Klausner, Darren Lemke
Actori: Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy, Antonio Banderas, Julie Andrews
Gen: Animatie, Aventura, Comedie, Fantezie, Familie

Ce face un monstru de varsta mijlocie atunci cand isi pierde mojo-ul? Se intoarce la radacinile sale, desigur. Din fericire, este o miscare care il revigoreaza pe capcaunul nostru imbatranit, si  reinnoieste franciza.

DreamWorks si Shrek s-au cam ratacit in 2007 cand au lansat Shrek al treilea”, a treia parte din franciza, care n-a prea prins la public, fiind umflata cu gaguri ieftine si referiri lenese din cultura pop. Dar, in ultima parte, Mike Mitchell readuce povestea intr-un 3D fermecator, „Shrek Forever After”, cu referinte ingenios folosite pentru a contura povestea, inspirata de clasicele „It's a Wonderful Life” si „Vrajitorul din Oz”.

Pentru cea de-a patra calatorie, umilul nostru erou (Mike Myers), s-a transformat dintr-un monstru de temut intr-un tata deprimat.

Diabolicul Rumpelstiltskin (Walter Dohrn)  ii propune lui Shrek sa-l trimita inapoi intr-un trecut mai interesant, dar fiecare pact isi are pretul sau. Shrek descopera curand ca si-a modificat drastic prezentul, si s-ar putea sa n-aiba parte de nici un viitor.

Pentru ca alegerea sa a rescris istoria, n-a mai intalnit-o pe Printesa Fiona (Cameron Diaz), si Rumpelstiltskin este regele regatului Far Far Away, unde domnesc vrajitoare nemiloase, iar capcaunii sunt vanati ca inamici. Fiona pune bazele unei armate clandestine, dar e coplesita numeric si dezamagita.

Shrek trebuie sa rezolve aceasta mizerie, dar cum? Donkey (Eddie Murphy) nici macar nu-l mai recunoaste, si Motanul Incaltat (Antonio Banderas) are alte interese.

Aceasta este - chipurile - capitolul final din serie, si toti cei implicati apar revigorati.
Desi pare  momentul potrivit pentru Shrek sa-si ia la revedere, este intotdeauna un sentiment placut sa stim ca exista o alta poveste care asteapta sa fie spusa.