Sfaturi privind focul de lemne din semineu

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1702

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca aveti un semineu, atunci e de inteles ca doriti sa va si bucurati de el, mai ales ca se apropie iarna. De altfel, ce poate fi mai placut decat o cana cu vin fiert in fata focului, cand afara e frig si ninge? Pentru ca dumneavoastra sa va puteti bucura din plin de caldura acestuia, NEI Fire Protection va ofera mai jos cateva sfaturi simple de urmat, pentru a evita posibilele probleme:


1. Primul lucru de care trebuie sa tineti cont pentru siguranta dumneavoastra este ca hornul sa fie verificat periodic de un specialist. Cateodata, acesta se infunda partial sau complet, fapt ce nu mai permite fumului sa iasa din semineu direct afara, acesta umpland incet incaperea.


2. Tineti in fata semineului un grilaj sau un ecran de protectie, astfel incat scanteile si bucatile de lemn aprinse sa nu poata ajunge in afara acestuia.


3. Nu lasati copiii si animalele in apropiere de semineu, mai ales nesupravegheate. Se pot produce accidente regretabile sau curiozitatea acestora poate starni un incendiu.


4. Tine-ti intotdeauna langa semineu un extinctor care se afla in termen de valabilitate si care e verificat periodic. In cazul unui incendiu, va puteti baza in prima faza pe acesta, pana ajung pompierii la locuinta dumneavoastra.5. Chiar daca acest sfat e ultimul pe lista noastra, e una dintre lectiile cele mai importante: nu lasati focul nesupravegheat. De asemenea, asigurati-va inainte de apleca de langa acesta ca focul e stins complet.Cu cat acordam mai multa atentie detaliilor, cu atat evitam mai multe probleme. Vine iarna. Sa nu lasam placerea de a privi focul din semineu sa se transforme intr-o problema.