Sfaturi pentru viitoarele mamici

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2239

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sa devii mamica este o binecuvantare, insa implica si responsabilitati. Trebuie adoptat un anumit stil de viata si indeplinite conditiile astfel incat copilul sa se nasca sanatos. Femeile gravide trebuie sa fie constiente ca pe durata sarcinii vor trebui sa renunte la unele obiceiuri si sa acorde o mare atentie dietei.

Dintre factorii de risc de care trebuie sa se fereasca viitoarele mamici, specialistii mentioneaza urmatorii:

1. Fumatul
Fumatul nu afecteaza doar sanatatea mamei, ci si a fatului. Ce se intampla de fapt? Fumul inhalat blocheaza o parte din cantitatea de oxigen pe care fatul trebuie sa o primeasca si astfel apar probleme ca avort, sangerari si greata. Mai mult, substantele din compozitia tigarilor cresc riscul aparitiei unor complicatii precum nasterea prematura sau dezvoltarea necorespunzatoare a sarcinii.

2. Alcoolul
Consumul de alcool la gravide poate provoca sindromul alcoolic fetal sau alte afectiuni periculoase precum dezvoltarea necorespunzatoare a fatului, complicatii la nastere, dereglari de comportament ale copilului.

3. Cofeina
Cercetarile privind efectele cofeinei asupra sarcinii sunt in continua desfasurare, insa specialistii nu recomanda consumul de cofeina pe durata sarcinii, deoarece exista riscul ca aceasta sa afecteze dezvoltarea normala a fatului. Nu va incredeti nici in produse decofeinizate, pentru ca si acestea, datorita continutului de aditivi inlocuitori ai cofeinei, sunt la fel de nocive.

4. Medicamente naturiste
Este interzisa administrarea oricarui produs naturist de catre viitoarele mamici, fara aprobarea medicului. Acesta va decide daca componentele produsului sunt potrivite sau nu pe perioada sarcinii.

5. Dieta
Alimentatia pe durata sarcinii este extrem de importanta fiind deseori completata de suplimente alimentare. Spre exemplu, acidul folic sunt esential pentru dezvoltarea sarcinii. Organismul tau se va bucura de aceasta substanta daca consumi salata verde, suc de portocale si fasole. Exista si varianta de capsule in farmacii. Cea mai buna dieta o va stabili medicul tau la vederea rezultatelor unor analize corespunzatoare.

6. Miscare
Efectele benefice ale miscarii asupra sarcinii sunt de necontestat, atata timp cat nu se exagereaza. Sporturile cele mai agreate de viitoarele mamici sunt inotul si yoga.

7. Vizite regulate
Monitorizarea evolutiei sarcinii este extrem de importanta, avand in vedere ca fiecare sarcina are anumite particularitati. Alege un medic care iti inspira incredere si mergi periodic la consult.

8. Viata sexuala
Trebuie acordata o mare atentie vietii sexuale pe durata sarcinii, pentru ca in urma sexului neprotejat si a unui partener dubios creste riscul de contagiere a bolilor cu transmitere sexuala, care poate afecta sarcina.

9. Igiena alimentara
E necesar sa te asiguri ca fructele si legumele sunt spalate inainte de a le consuma. Pot ajunge in organismul tau resturi de ingrasaminte sau insecticide nocive. Pentru sanatatea ta si a fatului tau, orienteaza-te spre produse proaspete ce provin din surse sigure.

10. Stresul
Nu lasa depresia si stresul sa-si faca loc in viata ta cat esti gravida! Daca sarcinile de la job sunt prea solicitante, trebuie sa scapi cumva de cateva dintre ele, pentru ca sanatatea bebelusului tau este prioritara!