Semnificatiile bratarii de picior

Semnificatiile bratarii de picior

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari19873

Voteaza & Distribuie

Descriere

bratara-de-piciorTimp de mai multe secole femeile au purtat bratari in jurul gleznelor din diferite motive. Bratarile au fost purtate fie strans legate in jurul gleznei fie lasate sa atarne usor. In timp ce unii atribuie semnificatii bratarii de picior, altii le poarta numai in scop ornamental. Multe femei prefera sa-si tatueze gleznele cu bratari de cerneala, ceea ce este cu totul diferit fata de bratarile din lant, piele sau alte materiale. Exista multe intelesuri ale acestor bijuterii in functie de regiunea din care provin. Mai jos va prezentam explicatiile istorice in functie de regiunile in care au fost purtate aceste bratari.* In Egiptul antic, bijuteriile au fost folosite pentru a impodobi atat barbatii, cat si femeile, indiferent de statutul lor social. Purtarea bratarilor si a lanturilor din metale si pietre pretioase era rezervata, in general, celor bogati. Clasele sociale mai sarace purtau bratari de picior despre care credeau ca le aduc noroc si avere.


* Sumerienii care au locuit in zona din jurul Mesopotamiei au fost printre cele mai vechi civilizatii care si-au impodobit picioarele cu bratari de picior. Semnificatia pe care civilizatia antica sumeriana a atribuit-o bratarilor de picior a fost ca atunci cand era purtata de o femeie facea referire la bogatia sotului ei.


* In India, exista multe povesti populare despre aceste bijuterii. Una dintre cele mai faimoase povestiri este poemul epic, Shilappadikaram, care vorbeste despre un barbat casatorit, care se indragosteste de o femeie care purta o bratara de picior cu proprietati magice. Povestea relateaza infidelitatea lui fata de sotia sa, cauzata de atractia exercitata asupra lui de bratara. Povestiri cum ar fi aceasta vorbesc despre dragostea femeilor din cultura indiana pentru bratarile de picior. In mod traditional numai fetele necasatorite si femeile casatorite puteau purta aceste bijuterii, iar vaduvelor le era interzis sa se impodobeasca cu orice ornamente. In satele indiene, bratarile care scoteau un clinchet la miscarea piciorului foloseau la indepartarea insectelor si a animalelor mici, in timp ce lucrau pe camp.


* In Statele Unite si alte tari din lumea occidentala, bratarile de picior pentru femei au devenit populare numai in secolul al XX-lea. Spre deosebire de tarile din Asia, nu exista nici o semnificatie atasata bratarilor, dar astazi exista o serie intreaga de explicatii. O credinta comuna este ca purtarea acestor bratari pe anumita parte reprezinta heterosexualitatea si purtarea pe cealalta parte reprezinta homosexualitatea. Unii oameni cred ca este un indiciu ca persoana care poarta bratara este disponibila. Toate aceste semnificatii ale bratarilor de picior sunt doar convingeri contemporane, care nu au nici o explicatie logica.