RIUF - Romanian International University Fair 2008

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucuresti, Iasi, Romania, Timisoara
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3787

Voteaza & Distribuie

Descriere

100+ UNIVERSITATI internationale la RIUF 2008

Cea de-a patra editie a Romanian International University Fair (RIUF) va avea loc pe 15 si 16 Martie, intre orele 10:00-18:00, in incinta Teatrului National Bucuresti. In 2008, evenimentul se extinde cu doua editii regionale ce vor avea loc la Timisoara intre orele 10.00-18.00, la Centrul Regional de Afaceri CRAFT, pe 19 Martie si la Iasi la Casa de Cultura a Studentilor pe 21 Martie intre orele 10.00-18.00. RIUF este cel mai important eveniment de informare si interactiune dedicat tinerilor romani interesati de studii universitare si post-universitare internationale.

Peste 100 de institutii educationale internationale ofera tinerilor romani acces la programe de studii universitare, masterat si doctorat sau programe de MBA. Vor mai fi prezenti agenti educationali ce ofera materiale si servicii de consiliere, centre culturale si de informare ce reprezinta sisteme educationale internationale, organizatii ce ofera programe de burse pentru studii universitare / post-universitare, scoli ce ofera cursuri de limbi straine etc.

In paralel cu expozitia se vor desfasura o serie de evenimente conexe: seminarii, prezentari, sesiuni de informare, conferinte si dezbateri, ce vor beneficia de prezenta a numerosi tineri romani studenti si absolventi ai unor institutii internationale de prestigiu.

In premiera pentru Romania, organizatorii au atras un numar de universitati internationale la Timisoara si Iasi pentru a-si prezenta ofertele academice. Editiile regionale, desi mai mici ca anvergura, vor oferi astfel tinerilor din estul si vestul Romaniei un acces mai bun la oportunitatile educationale internationale.

In fiecare an oferim vizitatorilor sansa de a afla cum se aplica la un program international, cum se pregateste un dosar de admitere, cum este viata ca student in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franta sau Germania si evident posibilitatea de a compara oportunitatile academice si de cariera oferite de universitatile din Romania cu cele oferite de universitatile internationale. Ca noutate in 2008, prin EDMUNDO – Serviciul de consiliere pentru studii in strainatate prezentam tinerilor romani o gama larga de solutii de finantare (programe ce acopera integral sau aproape integral costurile de scolarizare, burse ce acopera pana la 40-60% din costurile de casa si masa, acces pe piata de munca/joburi part-time in tarile respective). RIUF este ocazia unica de a dialoga pe tema studiilor internationale cu sute de persoane abilitate sa ofere informatii corecte si relevante, consiliere personalizata, exemple personale/povesti de succes, analize de bune practici si, cel mai important, inspiratie si entuziasm" a declarat coordonatorul evenimentului, domnul Alexandru Ghita.

RIUF 2007 a atras 121 de expozanti din 20 de tari si peste 9.500 de vizitatori (elevi de liceu, studenti, absolventi de facultate/tineri profesionisti, mass-media etc). Pentru 2008, organizatorii RIUF estimeaza prezenta a peste 15.000 de vizitatori la cele 3 editii.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul evenimentului – www.riuf.ro Tot acolo, institutiile interesate pot afla toate conditiile necesare participarii la RIUF 2008, vizitatorii gasesc mai multe informatii despre participanti si despre toate oportunitatile ce le sunt oferite, iar jurnalistii au acces la resurse documentare despre eveniment.

Partenerii media la nivel national ai RIUF sunt: Evenimentul Zilei, Capital, 9AM, Wall-Street, eJobs, InternetCorp, StudentMax, Roportal. Parteneri oficiali ai evenimentului sunt Muzeul National de Arta Contemporana si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

RIUF 2008 este organizat de Grupul EDUCATIVA. EDUCATIVA este un grup de companii educationale si organizatii non-guvernamentale ce dezvolta proiecte, produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala. Co-organizatorii ai evenimentului sunt: la Bucuresti - Asociatia de Educatie Sociala, la Timisoara – Asociatia pentru Dezvoltarea Tinerilor, la Iasi – Clubul de Dezbateri Academice Iasi si ELSA Iasi.

Pentru mai multe informatii despre RIUF si Grupul EDUCATIVA, va rugam sa ne contactati.

Andreea Pufu PR and Marketing Coordinator

+40.720.026.326

press@educativa.ro


Victor Nechifor – PR Officer Timisoara

+40.728.932.182

timisoara@educativa.ro


Andra Mardare – PR Officer Iasi

+40.723.321.699

iasi@educativa.ro


Studiaza in strainatate mai ieftin ca in Romania

La Romanian International University Fair 2008, cel mai important eveniment educational international din Romania, toti vizitatorii vor avea acces la informatii detaliate despre modalitatile prin care studiile in strainatate devin la fel de accesibile (din punct de vedere financiar) ca cele din Romania prin programele de burse si imprumuturi ce le sunt oferite de institutii internationale.

Cea mai spectaculoasa oferta vine din Danemarca, unde scolarizarea este finantata de guvernul danez (ce suporta un cost de aproximativ 10.000 EUR pentru un an de studii universitare, pe toata durata studiilor). Aceasta politica se aplica tuturor cetatenilor UE, care trebuie sa treaca prin acelasi sistem de admitere ca si studentii danezi. Absolventii nu au nici o obligatie fata de guvernul danez pentru aceasta facilitate. Marea majoritate a studentilor se intretin singuri, lucrand part-time (maxim 15 ore/saptamana) cu un salariu minim de 13 EUR/ora. Astfel, avand posibilitatea de a castiga circa 700-900 EUR/luna si avand costuri de circa 600-700 EUR/luna, un tanar roman care studiaza in Danemarca nu trebuie sa suporte nici un cost suplimentar fata de varianta studiilor la Bucuresti, Timisoara, Cluj sau Iasi. Mai multe informatii vor fi disponibile la standul EDMUNDO unde tinerii romani beneficiaza gratuit de serviciile de consiliere si asistenta pentru studii in strainatate oferite de Grupul EDUCATIVA.

In Marea Britanie, unele dintre universitatile de stat ofera burse care pot acoperi pana la 50% din costurile de cazare & masa in campusul universitar (Ex: Coventry University). Odata admis la o astfel de institutie, un student roman poate sa-si finanteze taxele de scolarizare pentru un program de Bachelor printr-un imprumut pe care il acorda guvernul acestei tari tuturor cetatenilor UE. Conditiile pe care le impune studentului acest "Tuition Fee Loan" sunt acelea de a pastra un standard academic inalt pe parcursul studiilor si de a incepe sa ramburseze imprumutul in mod esalonat in momentul in care va absolvi si va castiga cel putin 15.000 GBP pe an (adica aproximativ 20.000 EUR/an, echivalent cu un salariu de peste 1.600 EUR/luna). In plus, oricarui student i se ofera posibilitatea de a lucra part-time (maxim 20 ore/saptamana) cu un salariu minim de 5 GBP/ora.

Conditii de finantare extrem de avantajoase sunt oferite si de Franta si Germania, studentii aplicanti in Germania, de exemplu, avand acces la nenumarate posibilitati de bursa, fie prin intermediul agentiilor guvernamentale germane (DAAD), fie prin intermediul programelor comunitare sau burse acordate direct de institutiile de invatamant. Anul acesta vor fi prezente la RIUF peste 20 de universitati si programe de MBA din Franta si 14 din Germania si Austria.