Riscurile consumului de alcool pentru gravide

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3517

Voteaza & Distribuie

Descriere

Femeile insarcinate care beau alcool pot dauna fertilitatii viitoare ale fiilor lor nenascuti, potrivit unui studiu recent.



GravidaIn cadrul studiului, efectuat in Danemarca, medicii au descoperit ca daca mamele au baut 4-5 sau mai multe pahare pe saptamana in timpul sarcinii, atunci concentratia spermei fiilor lor, masurata aproximativ 20 de ani mai tarziu, a fost cu o treime mai scazuta in comparatie cu barbatii care nu au fost expusi la alcool in perioada de sarcina.



Un pahar a fost estimat ca avand 12 grame de alcool, care este echivalent cu o bere sau un pahar mic de vin.



Studiul arata ca exista o asociere intre a bea o cantitate moderata de alcool (aproximativ patru-cinci pahare pe saptamana) in timpul sarcinii si concentratiile mai mici ale spermei la fiii acestor femei.



Cu toate acestea, nu putem spune cu certitudine ca alcoolul este cauza concentratiilor mai mici ale spermei.



Este posibil ca alcoolul consumat in perioada de sarcina sa aiba un efect nociv asupra tesutului producator de material seminal din testicule si, prin urmare, asupra calitatii materialului seminal, mai tarziu in viata, dar studiul este primul de acest gen si este nevoie de mai multa cercetare in acest domeniu



Efectele alcoolului consumat in sarcina asupra copilului



Desi cele mai multe femei sunt constiente de faptul ca un consum exagerat de alcool in timpul sarcinii poate cauza probleme fatului, multe nu isi dau seama ca un consum moderat sau chiar usor poate avea acelasi efect.



Precum arata expertii in domeniul sanatatii, nici un nivel al consumului de alcool in timpul sarcinii nu a fost dovedit sigur.



Recomandarile indeamna femeile gravide sa se abtina de la orice consum de alcool, inclusiv bere, vin, racoritoare pe baza de vin si lichior, pe tot parcursul sarcinii si in perioada alaptarii.