Categorii | Divertisment |
---|---|
Taguri | |
Ultima actualizare | Marti 5 august 2014 |
Vizualizari | 3072 |
Te intereseaza retete de sezon si nu le gasesti? Vrei sa inveti sa gatesti si sa impresionezi?
Ingrediente:
600 g piscoturi
200 g zahar pudra
6 oua
500 g mascarpone
1/4 frisca lichida
cacao
rom
3 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Separam galbenusurile de albusuri. Frecam spuma galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilinat. Punem mascarpone si amestecam in continuare. Separat se bat spuma albusurile si se amesteca cu frisca batuta. Adaugam si rom in functie de preferinte. Amestecam compozitiile facute din galbenusuri si albusuri de jos in sus ca sa nu stricam pufosul albusurilor. Se face cafea la filtru, in care se mai poate pune rom. Fiecare piscot se introduce pe jumptate in cafea-pe orizontala. Pe fundul tavii se aseaza un strat de crema, apoi un rand de piscoturi cu partea inmuiata in cafea in sus. Continuam cu crema, un rand de piscoturi iar crema si teaminam cu piscoturi. La final se imbraca cu crema si se presara cacao.
Mod de servire:
Se pote servi cu multa cacao deasupra.