Regina Rania a Iordaniei

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7821

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sotie a Regelui Abdullah al II-lea si regina consort a Iordanului, Rania Al Abdullah s-a nascut pe 31 august 1970 in Kuwait. Este recunoscuta la nivel mondial pentru implicarea sa activa, atat in tara sa, cat si in afara granitelor, in diverse cauze ce tin de domeniul educatiei. Se axeaza cu precadere pe imbunatatirea calitatii educatiei in Iordania si pledeaza pentru un sistem educational care sa asigure copiilor de peste tot in lume finalizarea macar a ciclului primar de invatamant, in virtutea misiunii ONU, intitulata Universal Primary Education.
Regina Rania a Iordaniei


Regina Rania a Iordaniei
O inspiratie pentru multi si o figura regala veritabila

Rania s-a nascut in Kuwait intr-o familie de origine palestiniana de clasa mijlocie. A studiat administrarea afacerilor in cadrul Universitatii Americane din Cairo si, dupa finalizarea studiilor universitare, a lucrat in domeniului marketingului la Citibank si Apple Inc.


O inspiratie pentru multi si o figura regala veritabila, Regina Rania a Iordaniei s-a casatorit cu Regele Abdullah Al-Hussein pe 10 iunie 1993. In luna ianuarie a aceluiasi an, cei doi s-au cunoscut la un dineu si, doua luni mai tarziu, si-au anuntat logodna. Pe 7 ianuarie 1999, Abdullah Al-Hussein a urcat pe tronul Iordaniei si, la numai o luna de la incoronare, a proclamat-o pe sotia sa regina consort a Iordaniei. Cuplul regal are patru copii: primul nascut si succesorul la tron, Hussein, printesele Iman si Salma si printul Hashem. Rania devenea atunci cea mai tanara regina din lume, la numai 28 de ani.
Regina Rania alaturi de familia regala


Regina Rania alaturi de familia regala
Carierista convinsa si foarte activa, Regina Rania s-a folosit de pozitia sa pentru a dobandi realizari in diverse domenii de activitate. Aria ei preferata de actiune este educatia, pentru care a militat si continua sa lupte atat in Iordania, cat si la nivel international. A ocupat de-a lungul timpului functii de conducere in diferite sectoare de activitate, de la invatamant la cultura si sanatate.O utilizatoare ferventa a retelelor de socializare

Regina Rania duce alaturi de UNICEF o misiune importanta in vederea imbunatatirii vietii copiilor, cu precadere a fetelor. Accesul acestora la educatia primara este una dintre prioritatile sale si, in vederea implinirii acestor obiective, s-a aliat cu sefi de state si lideri ai diverselor companii si organizatii.


Este o utilizatoare ferventa a retelelor de socializare Youtube, Facebook si Twitter, pe care le foloseste pentru a-si populariza campaniile de promovare si de constientizare. Practic, regina foloseste retelele de socializare pentru a determina schimbari la nivel social.
Regina Rania


Regina Rania, o utilizatoare infocata a retelelor de socializare
In paralel cu activitatea profesionala intensa pe care o desfasoara, Regina Rania este o mama si sotie devotata. Majestatea Sa a marturisit ca mare parte din timp si-l dedica familiei sale. Se ocupa cu educatia copiilor sai, uneori se relaxeaza privind un film, alteori isi verifica paginile de social media si emailul.


Se straduieste sa-si pastreze simplitatea si candoarea

In ciuda titlului regal pe care il gestioneaza cu atata responsabilitate si onoare, Rania se straduieste sa-si pastreze simplitatea si candoarea si aceleasi valori incearca sa le insufle si copiilor sai. Intrebata cum se impaca cu ideea ca fiul sau, printul Hussein, este succesorul la tronul Iordaniei, Regina Rania a afirmat ca, pe de-o parte, isi doreste o viata normala pentru copiii sai, fara presiuni si obligatii ce-i depasesc, insa, in acelasi timp, se bucura ca, odata cu statutul regal, vin si responsabilitatile, raspunderile si o mai buna cunoastere si intelegere a poporului si a problemelor tarii pe care o va conduce.


O figura extrem de populara, iubita si criticata in acelasi timp, Rania realizeaza ca cel mai important lucru este sa fie placuta, respectata si apreciata de intreaga lume. Iar acest lucru se intampla numai aplicand lumii acelasi tratament pe care si-l doreste pentru sine.
Nunta Reginei Rania cu Regele Abdullah


Nunta Reginei Rania cu Regele Abdullah
In cadrul unei vizite oficiale la Cambridge, una dintre universitatile prestigioase ale lumii, Regele Abdullah a fost intrebat cum reuseste sa imbine educatia occidentala pe care o are cu statutul de rege al Iordaniei. Abdullah a marturisit ca, daca incepe sa se gandeasca ca e rege, inseamna ca are o problema. Rania a imbratisat opinia sotului ei, admitand faptul ca leadership-ul reprezinta mult mai mult decat un titlu extravagant. A fi un leader bun necesita o judecata sanatoasa, viziune, curaj si instincte ascutite.


In 2011, Regina Rania a Iordaniei a fost inclusa in topul celor mai de succes femei din lume, alaturi de alte nume cunoscute precum Oprah Winfrey, Angelina Jolie, Hillary Clinton, Michelle Obama si Angela Merkel.