Recomandari pentru renovarea locuintei. Cum sa te organizezi eficient?

Recomandari pentru renovarea locuintei. Cum sa te organizezi eficient?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, mobila
Ultima actualizareVineri 29 aprilie 2022
Vizualizari149

Voteaza & Distribuie

Descriere

Renovarea poate insemna o perioada dificila, peste care iti poti dori sa treci cat mai repede. Pentru a iti face putin mai usoara experienta renovarii, dorim sa iti venim in ajutor prin intermediul unor recomandari. Afla cum poti sa te organizezi in mod eficient, citind acest articol.

Evalueaza si creeaza o lista

Realizeaza o evaluare a locuintei, pentru a observa unde este cazul sa intervii prin renovare, si creeaza o lista cu toate materialele, sculele si uneltele de care ai nevoie, in functie de cat de ampla doresti sa fie renovarea. Ia in calcul si piesele de mobilier pe care doresti sa le inlocuiesti. Este esential sa achizitionezi mobila de calitate pentru casa ta si obiecte decorative care sa se incadreze in stilul de amenajare dorit. Acestea pot oferi un suflu nou camerelor si pot contribui atat la sporirea nivelului de confort, cat si al relaxarii. Opteaza pentru o cromatica ce iti captiveaza privirile si care se integreaza in stilul de amenajare pe care vrei sa il abordezi.

Stabileste bugetul

Este indicat sa stabilesti bugetul odata ce te-ai gandit la costurile lucrurilor trecute pe lista. De asemenea, gandeste-te daca doresti sa te ocupi personal de lucrarile de renovare sau este cazul sa apelezi la specialisti. Daca apelezi la ajutorul lor, va trebui sa iei in considerare un buget mai mare sau sa te astepti la cheltuieli suplimentare. Este posibil ca unele lucrari sa le poti face singur sau cu sprijinul prietenilor.

Elibereaza camerele Inainte de a incepe renovarea, gaseste o cale de a muta mobilierul pe care doresti sa il pastrezi si alte obiecte sau bunuri, printre care aparatele electrocasnice, la rude sau la prieteni. Exista si posibilitatea de a inchira un spatiu in care sa le depozitezi temporar, pana la incheierea renovarii. Este esential de retinut ca, pe durata in care are loc renovarea, locuinta nu trebuie sa fie locuita.

Decopertează suprafețele

Scoate gresia, faianta, parchetul si, dupa caz, linoleumul. Se recomanda ca renovarea sa inceapa din partea de baza a locuintei - monteaza modelele noi de gresie, faianta si parchet. Utilizeaza un strat de protectie - decopertarea si vopsirea peretilor pot duce la mizerie care se inlatura cu dificultate si iti rapeste timp. Simplifica-ti munca folosind un o folie din plastic pe podea.

Fa verificari si interventii unde este necesar

Verifica daca exista igrasie si mucegai in locuri precum in spatele lavoarelor, sub cada, dupa vasul de toaleta; aplica un tratament special in cazul in care observi ca ai asa ceva in locuinta, pentru a sti unde sa intervii. Alte elemente la care este important sa te uiti si pe care trebuie sa le evaluezi sunt stadiul podelelor, al peretilor, sistemul de conducte de apa si instalatiile electrice, fapt ce se realizeaza cand sunt decopertate suprafetele.

Decide daca este cazul sa adaugi ceva

Tot cand sunt decopertati peretii este indicat sa decizi daca montezi mai multe prize sau daca doresti sa modifici traseul cablurilor optice care sunt trase prin pereti. Cand renovezi peretii, scoate ferestrele, iar cand inlocuiesti gresia, demonteaza obiectele sanitare. Unele ferestre pot avea nevoie de recalibrare sau chituri. In aceasta faza a renovarii, poti incorpora si conducte sau instalatii pentru o noua centrala termica sau un nou aparat de aer conditionat. Verifica si caloriferele, pentru a observa daca necesita sau nu inlocuire.

Alte sfaturi importante

Iata de ce mai este important sa tii cont in procesul de renovare:

  • Curata bine peretii, sa fie lipsiti de praf, mizerie sau glet vechi, apoi repara cu tencuiala sau adeziv, daca este necesar, si aplica un strat de solutie cu formula antimucegai;
  • Dupa ce s-au uscat peretii, aplica un strat de amorsa si permite-le din nou sa se usuce;
  • Urmeaza un strat mai gros de glet, iar dupa uscare, ce poate dura pana la cateva zile, unul mai subtire, de finisaj.
  • Aplica vopseaua lavabila de interior.

Renoveaza-ti locuinta in functie de preferintele tale, dar, pentru a te organiza in mod eficient, tine cont si de recomandarile pe care ti le-am pus la dispozitie.

Sursa foto: shutterstock.com