Câteva reguli de care să ții cont în amenajarea camerei copiilor

Câteva reguli de care să ții cont în amenajarea camerei copiilor

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, mobila
Ultima actualizareVineri 13 august 2021
Vizualizari626

Voteaza & Distribuie

Descriere

Copiii au dreptul și ei la spațiu lor propriu pentru dezvoltare personală. Deci este esențial să le amenajezi camera cât mai bine cu un mobilier și un decor adaptat vârstei și gusturilor fiecăruia.

Iată câteva reguli de care să ții cont atunci când amenajezi camera copiilor.

Un pat pentru a visa cel mai frumos

Patul este un element esențial din camera copiilor. Trebuie să fie adaptat vârstei sale și mărimii sale. Dacă încă este foarte mic, ai nevoie de un pat cu bare care va veni cu un plus de siguranță și de confort. Poți alege și un pat evolutiv care se va adapta în funcție de copil atunci când aceste va fi mai mare. Sau, dacă vorbim despre mobila pentru copii mai mulți, poți alege paturile supraetajate pentru cei care împart aceeași cameră.

Un birou ca și cei mai mari

Atunci când copilul va crește mai mare, este necesar să se amenajeze și un colț pentru birou pentru a se obișnui să lucreze din camera sa. Biroul trebuie să fie adaptat mărimii copiilor și trebuie să aibă și spații pentru depozitare pentru ca acesta să fie obișnuit de mic să fie ordonat. Dacă ai un copil mai mic, poți aranja în cameră un colț de lectură sau chiar un cort. Trebuie să te gândești și să creezi un spațiu mai ludic.

O cameră a copiilor fără spațiu pentru joacă?

Imposibil! Ai nevoie de spațiu unde copiii să se distreze. Acesta trebuie să fie destul de mare pentru ca aceștia să își exprime creativitatea, dar și funcțional atât pentrue el, cât și pentru părinți. Poți alege un covor mai pufos pentru fete sau un covor cu circuit de mașini pentru băieți.

Un colț pentru desen

Copiii trebuie să fie încurajați să fie cât mai creativi. Au nevoie deci de un spațiu pentru desen sau pictură. Este de ajuns dacă instalezi în cameră o măsuță și câteva etajere. Spații de depozitare eficiente. Poți alege tot felul de rafturi, de cutii de tot felul de mărimi pentru ca ordinea să poată să fie păstrată.

Trebuie și să decorezi pereții

Camera copiilor trebuie să reflecte personalitatea copiilor și să le stimuleze imaginația în același timp. Tapet, stickere murale, desene gigantice cu personajele lor preferate... tablouri cu propriile lor desene..chiar ai de unde alege pentru a obține cel mai frumos spațiu, foarte agreabil și foarte frumos amenajat.