Razboiul stelelor - Imperiul contraataca

Razboiul stelelor - Imperiul contraataca

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHarrison Ford, Irvin Kershner, Lawrence Kasdan, Leigh Brackett, Mark Hamill
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1341

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
An: 1980
Durata: 124 minute
Regia: Irvin Kershner
Scris de: Leigh Brackett, Lawrence Kasdan
Actori: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher
Gen: Actiune, Aventura, Science Fiction

Dupa infrangerea suferita in Batalia de la Yavin, care s-a incheiat cu distrugerea Stelei Mortii, Imperiul ii urmarieste de-acum pe rebeli in intreaga galaxie, trimitand mii de sonde. Una dintre ele a aterizat pe planeta Hoth, o planeta de gheata, situata in sistemul cu acelasi nume. Pe aceasta planeta s-au refugiat rebelii.

Luke, plecat in recunoastere, este capturat  de un Wampa, careia ii scapa, si apoi este prins de o furtuna de gheata. In timp ce Han Solo porneste in cautarea lui, Obi Wan Kenobi ii apare lui Luke epuizat si il insoteste pe planeta Dagobah, unde isi are resedinta un fost maestru Jedi, pe nume Yoda. Acolo, isi va putea continua invataturile Jedi. Han, care il regaseste pe Luke, trimite un semnal de primejdie rebelilor, care vin sa-i salveze. Dar cei din Imperiu, care au primit semnalul sondei, au localizat baza rebela si se pregateste pentru sa lanseze atacul.

In timp ce Luke se reface, Han distruge sonda cu ajutorul lui Chewbacca si alerteaza baza rebela. In timp ce trupele rebele duc lupte cu quadripozii imperiali (TT-TB), Han Solo ajunge la timp pentru a o imbarca la bordul Millennium pe Printesa Leia si fuge atunci cand imperialii, sub comanda lui Darth Vader, invadeaza baza. Luke, imbarcat pe un X-WING, isi lasa prietenii si porneste spre Dagobah, urmand sfatuirle lui Obi Wan Kenobi avandu-l ca insotitor pe R2-D2.

Evadarea lui Millennium este ingreunata deoarece hiperpropulsia navei se rupe. Solo, dupa ce reuseste sa scape de urmaritorii imperiali, se ascunde intr-un camp de asteroizi. Dar, inainte de a li se alatura celorlati rebeli, trebuie sa repara nava, dar reparatiile sale se soldeaza cu un esec. Vrand sa apeleze la serviciile unui vechi prieten, Lando Carlissian, ajunge pe Bespin, o planeta unde se executa o exploatare de gaz, sub comanda lui Lando Calrissian. Dar acolo, Vader si trupele sale asteapta nava. Odata capturat, Han este congelat si trimis la Boba Fett, un vanator de recompense.

Intre timp, Lando cuprins de remuscari, ii elibereaza pe Leia, Chewie si C-3PO si ii duce pe Millenium. Luke are premonitii si isi vede prietenii in pericol. Decide sa mearga pe Bespin, in ciuda avertismentelor lui Yoda si ale lui Ben, dar este fortat sa lupte cu Vader. Luke afla in cele din urma adevarul despre tatal sau (deja celebra replica: "Nu, sunt tatal tau"), care este chiar Darth Vader, Lord Sith si fost  ucenic al lui Ben. Luca gaseste o cale de scapare si este recuperat de Millenium, care este urmarit de luptatori TIE. R2-D2 reuseste sa repare nava si sa-i salveze pe toti tovarasii lui in acelasi timp.