Indiana Jones - Regatul craniului de cristal

Indiana Jones - Regatul craniului de cristal

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCate Blanchett, George Lucas, Harrison Ford, Shia LaBeouf, Steven Spielberg
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1174

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
An: 2008
Durata: 122 minute
Regia: Steven Spielberg
Scris de: David Koepp, George Lucas
Actori: Harrison Ford, Cate Blanchett, Shia LaBeouf
Gen: Actiune, Aventura

Noua aventura a lui Indiana Jones incepe in desertul sud-vestic al Statelor Unite. In 1957, in timpul Razboiului Rece, Indiana Jones si prietenul asau Mac (Ray Winstone) tocmai au scapat de o trupa de agenti sovietici care cautau o relicva misterioasa aparuta din adancimile timpului.

Intors la Marshall College, profesorul Jones afla o veste foarte proasta: activitatile sale recente l-au transformat intr-un suspect in fata guvernului american. Decanul Stanforth (Jim Broadbent), care ii este, de asemenea, si un prieten apropiat, este obligat sa-l concedieze.

La marginea orasului, Indiana Jones  (Harrison Ford) il intalneste pe Mutt (Shia LaBeouf), un tanar motociclist rebel, care ii face o propunere neasteptata. In schimbul ajutorului sau, acesta il va pune pe urmele Craniului de Cristal al lui Akator, misterioasa relicva care provoaca de sute de ani atat fascinatie cat si frica. Aceasta ar fi cu siguranta cea mai frumoasa descoperire din istoria arheologiei.

Indiana si Mutt se indreapta spre Peru, taram al misterelor si al superstitiilor, unde atat de multi exploratori si-au gasit sfarsitul sau au innebunit cautand comori ipotetice. Dar, destul de repede, isi dau seama ca nu sunt singurii care cauta relicva. Si agentii sovietici vor sa puna mana pe craniul de cristal, deoarece se spune ca acela care detine Craniul si ii descifreaza enigma, va controla universul. Capul acestei bande este cruda si magnifica Irina Spalko (Cate Blanchett).