Punctualitatea, o mare calitate

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4294

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aveti o reputatie pe baza faptului ca mereu intarziati? Nu va grabiti sa va laudati cu asta, pentru ca de foarte putine ori, acest obicei va este favorabil. Folosind tehnici de management al timpului si trucuri organizatorice, puteti evita neplacerea pe care le-o cauzati altora cand va lasati asteptat.

Primul lucru pe care trebuie sa il evaluati e timpul. Daca intarziati de obicei 15 minute, incercati sa faceti lucrurile cu 15 minute mai repede decat de obicei. Daca intarziati dimineata la lucru, treziti-va putin mai devreme pentru a face tot ce aveti de facut in timp util.

Daca unele intarzieri se datoreaza unor sarcini aditionale care intervin pe parcursul zilei, nimeni nu e absurd si ar trebui sa inteleaga ca este imposibil sa ajungeti la timp. Traficul, un accident, un telefon neasteptat, o vizita inoportuna sunt niste motive serioase pe care lumea de obicei le ia in considerare. Dar cand de fiecare data intarziati, oricare ar fi motivul, va aparea ca un pretext.

Pregatiti-va lucrurile de cu seara: inainte de culcare alegeti-va hainele (dupa ce ati consultat prognoza meteo), controlati-va poseta/geanta, asigurati-va ca aveti tot ce va trebuie: portofel, chei, telefoane, acte, ochelari, agenda, trusa de unghii/machiaj, servetele, orice aveti de obicei in geanta. Asigurati-va ca telefoanele va sunt incarcate, ca nu uitati incarcatorul de la laptop, ca dosarele sau documentele pe care le-ati luat acasa de la servici si pe care trebuie sa le duceti inapoi sunt in servieta. Fiind gata pregatite, a doua zi, inainte de plecare, nu o sa mai pierdeti timp cu cautarea lucrurilor, cu impachetatul.

E foarte important sa fiti constient de cat e ceasul. Puteti sa va dati ceasul cu 5-10 minute inainte si sa il luati de bun, fara sa va ganditi ca de fapt mai aveti la dispozitie inca 10 minute si nu trebuie sa va grabiti. Aceasta strategie ar trebui aplicata tuturor ceasurilor, de la cel de la mana pana la cel de la laptop.

Faceti plinul la masina cu o seara inainte. Dimineata, cozile de la benzinarii pot fi extrem de lungi, pentru ca nu doar dvs sunteti cu rezervorul gol. Statul la coada cand deja sunteti in intarziere poate adauga un plus de stress si ziua dvs incepe deja cu stangul.

Faceti-va un plan conform caruia sa ajungeti cu 10 minute mai devreme. Daca o intalnire este la ora 10, de ce sa nu ajungeti la 9:50? Aceasta strategie va functiona pe doua planuri: si pentru dvs si pentru cei care isi vor forma o parere pozitiva despre dvs.

Nu va programati intalnirile la ore de varf. Sa ajungeti dintr-un loc in altul, mai ales daca e departe de biroul dvs, va poate face chiar sa ratati intalnirea daca trebuie sa traversati orasul la ora la care toti merg fie la pranz, fie pleaca acasa. Unde mai puneti ca daca mai si ploua, intalnirea e cu siguranta ratata.

Folositi reminderele fie de pe telefonul mobil, fie de pe calculatorul dvs. Puteti seta telefonul sa sune cu un anumit timp inainte de o intalnire, astfel incat sa terminati la timp ce aveti de facut. Sau puteti seta Outlook-ul sa va trimita o alarma la o anumita ora pentru a nu pleca in graba si pentru a avea timp sa va pregatiti.

Nu va verificati emailul inainte sa plecati undeva. Dupa ce cititi unul veti fi tentat sa mai cititi inca unul, sa raspundeti, sa asteptati raspuns si tot asa. Mai bine amanati citirea mesajelor pentru timpul liber sau dupa intalnire.