Program anticelulitic si pentru combaterea obezitatii

Program anticelulitic si pentru combaterea obezitatii

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3662

Voteaza & Distribuie

Descriere

lupta_cu_celulitaExercitiile din acest program Maraton au surse diferite de inspiratie, din medicina traditionala chineza si trebuie executate intr-o anumita ordine. Daca vei reusi sa le executi corect, rezultatele nu se vor lasa asteptate iar tu te vei simti mai relaxata si mai echilibrata. In plus, tehnica e ideala daca ai de furca cu celulita.


Iata cum arata acest exercitiu pentru relaxare, echilibrare si centrare:1. Intinde-te cu fata in jos, impinge genunchiul drept inainte. Coboara-ti trunchiul, cu fata orientata in jos si plaseaza palmele la sol, de o parte si de alta a portiunii mediane a pieptului. Impinge cu bratele pentru a ridica trunchiul si trage piciorul drept indoit din genunchi sub partea dreapta a corpului. Fixeaza pozitia mainilor, astfel incat acestea sa fie aliniate cu genunchiul drept.2. Tine-ti barbia pliata, coloana dreapta, coboara trunchiul, misca-te spre dreapta. Pliaza barbia in piept pentru a bloca gatul, mentinand astfel capul, gatul si coloana intr-o aliniere perfecta. Coboara lent trunchiul, incepand miscarea din zona vertebrelor lombare inferioare, pana cand stomacul atinge usor coapsa dreapta. Din acel punct, mentine coloana dreapta si initiaza o miscare laterala lenta, tot din regiunea lombars.program_anticelulitic3. Rasuceste-te si ridica-te simultan spre dreapta, incepand de la vertebrele lombare, apoi cele toracice, umerii, gatul, capul. Incepe rasucirea usoara a vertebrelor lombare spre dreapta, ridicandu-le in acelasi timp una cate una. Coapsele raman aproape paralele cu solul. Cand vertebrele lombare sunt rasucite complet, misca vertebrele toracice, apoi umerii. In final, vertebrele toracice si capul vor urma miscarea si vei putea vedea calcaiul stang. Nu initia miscarea cu capul sau cu partea superioara a corpului, pentru a putea privi calcaiul, si nici cand revii in pozitia initiala. Tine coloana vertebrala dreapta si nu incerca sa trisezi daca nu poti vedea calcaiul. Misca-te astfel incat sa simti vertebrele lombare elastice si usoare. In final, intreaga coloana va deveni mult mai flexibila.4. Revino spre centru respectand urmatoarea ordine:a. Rasuceste vertebrele lombare inapoi spre centru.

b. Rasuceste vertebrele toracice inferioare inapoi spre centru (plexul solar).

c. Rasuceste vertebrele toracice mijlocii inapoi spre centru (centrul inimii).

d. Rasuceste vertebrele toracice superioare inapoi spre centru (centrul gatului).

e. Rasuceste vertebrele cervicale inapoi spre centru (mijlocul dintre sprancene - ochiul spiritual).5. Repeta pentru cealalta parte, de data aceasta rasucindu-te spre stanga.6. Revino spre centru. Repeta miscarea spre stanga inca de cel putin doua ori.7. Intinde-te pe spate. Stai cateva minute cat mai relaxata.


Daca ai urmat indeaproape regulile tehnicii, iti vei simti intreaga coloana vertebrala deschisa, destinsa si mult mai relaxata.obezitateaPrin fuzionarea acestor conditii esentiale, a rezultat un complex de exercitii ce integreaza armonios principiile medicinii orientale in practicile occidentale.


Sistemul propus reprezinta o metoda extrem de eficienta pentru combaterea obezitatii si celulitei.In acest program se regasesc elemente de aerobic, tae bo, qi gong si tao yin. Reflectand procese din natura, exercitiile fac parte din ansamblul scrierilor medicale traditionale chinezesti si reprezinta o practica esentiala de „hranire a principiului vital".


Beneficiile ce rezulta in urma executarii programului sunt nenumarate. Se vor deschide meridianele energetice ale corpului, fluxul energetic se va restabili si se va dinamiza, se va amplifica circulatia sanguina si intreaga musculatura se va tonifia si va iesi in relief.obezitateaIn sfarsit exista solutie pentru obezitate si celulita! Odata ce stim acest lucru, ne creste increderea in noi insine, ne vom simti mai frumoase, iar admiratia celor din jur ne va intari sufleteste!Corectitudinea executarii exercitiilor va determina masura in care vom elimina celulita si vom scapa de obezitatate. Se recomanda sprijinul si sfaturile unor profesori experimentati pentru a invata sa aplicam corect practica, iar rezultatele sa fie naturale si cat mai satisfacatoare.