Practici de bun design

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1802

Voteaza & Distribuie

Descriere

Site-ul tau reprezinta resedinta afacerii tale, asemenea sediului fizic al unei companii offline. Prin urmare, este foarte important sa aplici principiile bune de design pentru a face site-ul cat mai vizibil si accesibil unui numar mare de vizitatori si a vinde cat mai multor persoane posibil.


Asigura-te ca navigarea pe site-ul tau este simpla si clara. Meniul de navigare trebuie sa ordonata si concise, astfel vizitatorii sa poata naviga usor pe site, fara sa fie confuzi.


Redu numarul de imagini de pe site-ul tau. Acest lucru va face ca site-ul tau sa se incarce foarte greu si cel mai adesea, este un efort care nu tot timpul merita. Daca totusi consideri ca sunt omagini esentiale pentru site-ul tau, asigura-te ca le optimizezi folosind programe de editare, astfel incat fisierul sa aiba dimensiunea minima.


Pastreaza paragrafele textelor la o lungime rezonabila. Daca un paragrf este prea lung, ar trebui sa le desparti in paragrafe separate, astfel incat blocurile cu texte san u fie prea mare. Acesta este un aspect important deoarece un bloc de text prea mare ii va determina pe vizitatori sa nu citeasca tot continutul.


Asigura-te ca site-ul tau respecta standardele web de la www.w3.org si este compatibil cu diverse browsere. Daca site-ul tau se afiseaza bine cu Internet Explorer, dar arata oribil daca este accesat cu Firefox si Opera, vei pierde multi potentiali vizitatori.


Evita folosirea limbajelor de tip script decat daca este necesar. Foloseste aceste limbaje script pentru a organiza datele, nu pentru a creea efecte vizuale. Scripturile complicate vor incetini timpul de incarcare a site-ului si chiar pot reusi sa deterioreze browserele. De asemenea, scripturile nu sunt suportate de toate browserele si prin urmare risti ca vizitatorii tai sa piarda vreo informatie importanta.


Foloseste stilul CSS pentru continutul paginii tale deoarece vei economisi mult din timpul de lucru prin faptul ca toatele elementele sunt formatate toate odata dintr-un singur fisier.Radu Prisacaru


Etiquettes – Internet Marketing & Web Development

http://www.etiquettes.ro