Pozitia in timpul somnului

Pozitia in timpul somnului

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3599

Voteaza & Distribuie

Descriere

Se spune ca pozitia adoptata de fiecare persoana in timpul somnului prezinta unele trasaturi ale personalitatii. Felul in care ne odihnim poate sa spuna multe lucruri despre noi. Despre acest subiect s-au facut studii, s-au scris si carti.


S-a constatat ca reusim sa comunicam nonverbal si sa transmitem foarte multe caracteristici personale chiar si atunci cand dormim. Este, asadar, interesant de urmarit modul in care o persoana doarme.

ce spune pozitia din timpul somnului despre noi


ce spune pozitia din timpul somnului despre noi?
S-au gasit 39 de pozitii pentru somn, alese de oameni in mod inconstient. Bineinteles, unii le aleg in functie de problemele lor, caci stim ca exista pozitii speciale pentru cei care sforaie, pentru cei care au probleme cu stomacul sau inima est.Bineintels, exista o diferenta intre modul in care te pozitionezi in pat atunci cand dormi singur, si cel in care dormi cand mai esti cu cineva in pat. De asemenea, in functie de cat de confortabili te simti in propriul pat sau cu persoana de langa tine, pozitia avuta in timpul somnului se poate schimba.


Cel care a venit cu avertizarea asupra faptul ca modul in care dormim ne poate afecta sanatatea, a fost Idzikowski. Astfel, de pilda, pentru cei are au probleme cu digestia este indicat sa doarma pe burta.


In cadrul acelorasi cercetari, s-a demonstrat ca cei mai multi dintre oameni nu isi schimba pozitia din timpul somnului de-a lungul timpului si numai 5% dintre cei care au participat la experiment au spus ca isi schimba modul de a se odihni de la o noapte la cealalta.Mai jos vom prezenta cele mai intalnite pozitii de somn si ceea ce spun ele despre fiecare dintre noi.


Pozitia de tanjealaPozitia de tanjeala


Pozitia de tanjeala


 • cei care dorm pe o parte, avand ambele maini intinse inainte, foarte lejer, au, in general, un caracter foarte deschis, dar nu sunt putine datile cand sunt suspiciosi ori poate chiar cinici;
 • acestia calculeaza foarte mult lucrurile inainte de a lua o hotarare, insa dupa ce au facut-o, este foarte putin probabil sa isi schimbe parerea.
Pozitia copacului


 • sau atunci cand se doarme pe o parte, cu bratele pe langa corp, ori cu palma sub cap;
 • aceasta pozitie prezinta o persoana sociabila, care vrea sa fie in centrul atentiei si care are incredere in oameni, insa poate fi foarte usor de pacalit. Totodata, aceste persoane se implica in ceea ce fac, pun multa pasiune si au incredere in fortele lor.
Pozitia soldatului
 • in acest caz se doarme pe spate, cu ambele brate intinse pe langa corp.
 • despre persoanele care dorm astfel se spune ca sunt de regula tacute, discrete si au tendinta de a fixa unele tinte inalte atat pentru ei, cat si pentru cei din jur.


Pozitia fetus
Pozitia fetus, in timpul somnului


Pozitia fetus, in timpul somnului


 • persoanele care dorm foarte ghemuite exprima faptuil ca, desi sunt persoane dure la exterior, acestea sunt defapt, foarte sensibile.
 • Oamenii care se odihnesc astfel sunt timide la inceput, apoi reusesc sa se relaxeze;
 • totodata, cei care dorm in pozitia fetus pot fi deprimati, se simt singuri si sunt urmariti de greselile din trecutul lor.
 • Se pare ca aceasta este cea mai comuna pozitie, deoarece 41% din cele 1000 persoane care au participat la studiul amintit, dorm astfel.


Pozitia invelita • cei care se invelesc din cap pana in picioare in timpul somnului arata ca persoana respectiva, desi in public pare puternica, galagioasa, in realitate este foarte vulnerabila, slaba, simtind nevoia de protectie.Alte pozitii analizate in studiul amintit sunt: pozitia in cadere libera, pozitia stea de mare, pozitia cu picioarele incrucisate, pozitia covrig, pozitia pe spate cu mainile si picioarele desfacute, pozitia pe o parte cu bratul sub cap etc.


sursa: bbc.co.uk