Trucuri pentru un somn odihnitor

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4181

Voteaza & Distribuie

Descriere

Probabil crezi si tu ca 2-3 ore de somn in plus nu strica niciodata. Mai ales pe timp de iarna, cand o ora in plus de somn vine ca o mangaiere necomparabila. Insa intrebarea e: cat de sanatos e somnul excesiv?

In urma cercetarilor, insomnia cauzeaza hipertensiune, diabet si obezitate. Se pare insa ca tot specialistii au demonstrat ca somnul excesiv poate da nastere unor tulburari de comportament si unor stari emotionale instabile. Sunt recomandate cel putin 6 ore de odihna pe noapte, la care se adauga 2 ore acordate cititului placut inainte de culcare sau discutiilor cu partenerul/a. Pentru a fi in cea mai buna forma, specialistii ne sfatuiesc sa acordam 8 ore somnului, insa in aceste 8 ore sa includem si activitati auxiliare pentru relaxare, fie ca e masaj, acvaterapie sau aromaterapie.

Trucuri pentru un somn odihnitor

1. Asigura-te ca temperatura camerei e de 18 grade Celsius. Specialistii sustin ca aceasta e temperatura optima pentru stimularea la maxim a organismului. In plus, vei adormi mult mai usor. O temperatura a camerei prea ridicata, de peste 24 grade, sau prea scauzuta, sub 12 grade, va tine ocupat creierul pentru a transmite semnale spre organele vitale. Vei adormi mult prea greu si nu vei avea un somn odihnitor.

2. Inainte de culcare, fa dus, nu numai in ideea de igiena, ci si pentru a te bucura de un somn linistit. Pielea hidratata va spori relaxarea, atat de necesara pentru a te odihni.

3. Aeriseste camera in care dormi, chiar daca e frig afara. Aerul curat iti va afce somnul mai placut si mai odihnitor.

4. Procura-ti un pat solid cu o saltea buna. Avand in vedere ca dormim in medie 25 de ani din viata, merita sa investim intr-un pat pe masura.

5. Schimba lenjeria o data la 3-4 zile. Achizitioneaza-ti alte perne dupa 3 ani si alta saltea dupa 12 ani. Alege o cuvertura din bumbac si panza, aceste materiale vor indeparta umezeala.

6. Pulverizeaza ulei aromat pe perna, in ideea de prospetime si inmiresmare.

7. Nu consuma bauturi alcoolice. Alcoolul iti va provoca agitatie si vei adormi doar dupa ce organismul tau il va elimina.