Pietre pretioase

Pietre pretioase

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9685

Voteaza & Distribuie

Descriere

O femeie are o mie de motive pentru a cumpara pietre pretioase. Insa unul dintre motivele pentru care oricine ar trebui sa cumpere pietre pretioase este investitia. Ele sunt cea mai stabila forma de investitii iar preturile lor nu fluctueaza precum bursa de valori.
pietre pretioase


pietre pretioase
Diamante

Se spune ca diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei. Ele sunt foarte populare ca daruri de logodna si, de asemenea, sub forma de cadouri aniversare. De asemenea, sunt foarte scumpe si, prin urmare, trebuie sa fiti foarte constienti de modul in care alegeti diamantul, din locul potrivit.
diamante


diamante
Atunci cand achizitionezi un diamant, e necesar sa cautati cele 4 caracteristici definitorii, care sunt taietura, culoare, claritate si carate. Acest standard este utilizat in intreaga lume pentru a identifica raritatea unui diamant. Taietura se refera la unghiurile si proportiile create intr-un diamant netaiat. Acesta este singurul aspect al diamantului determinat de interventia umana iar formula stiintifica din spatele taierii unui diamant se bazeaza pe faptul ca un diamant taiat corespunzator va reflecta intern lumina pentru a o dispersa in cele din urma in partea de sus a pietrei, rezultand fenomenul de stralucire.Diamantele sunt disponibile in aproape toate culorile, dar diamantele incolore sunt cele mai populare si, prin urmare, cele mai scumpe. Claritatea unui diamant determina cat de multa lumina se pierde in interiorul unui diamant din cauza unei incluziuni. Cu cat claritatea acestei pietre pretioase e mai scazuta, cu atat mai mic va fi gradul sau. Caratele reprezinta greutatea unui diamant, desi sunt adesea confundate cu dimensiunea unui diamant.


Smaralde

Smaraldul este o varietate rara de beril (mineral din clasa ciclosilicatilor, cu o structura hexagonala), de culoare verde datorita continutului ridicat de crom. Ca si in cazul diamantelor, cele 4 caracteristici sunt utilizate pentru a evalua raritatea unui smarald, dar in cazul diamantelor se verifica prima data claritatea in timp ce in cazul smaraldelor, prima preferinta este data de culoare.
smaralde


smaraldeCuloarea unui smarald decide pretul acestuia. In termeni generali, cu cat r mai inchisa culoarea unui smarald, cu atat acesta este mai valoros. Cu toate acestea, faptul ca piatra de smarald este verde inchis la culoare nu ii dovedeste valoarea. Un smarald foarte fin va avea o culoare albastra-verde inchisa, translucida si stralucitoare.


Safire

Culoarea cea mai populara a unui safir este albastru. Aceste pietre sunt foarte dure si numai diamantele depasesc le duritatea. Prin urmare, bijuteriile realizate din safir necesita foarte putina intretinere. De asemenea, este si o piatra pretioasa foarte populara pentru o logodna, semnificand loialitate. Cele mai vechi safire se gasesc in Sri Lanka, dar se gasesc din belsug si in Thailanda si Australia.
safire


safireValoarea unui safir depinde de culoarea, dimensiunea si transparenta piatrei. Cu toate acestea, in cazul safirelor, originea pietrei joaca si ea un rol major in stabilirea pretului. Cele mai valoroase safire sunt pietrele autentice din Kashmir (India), urmate de Burmese si Ceylon.


Rubin

Rubinele sunt de obicei asociate cu aniversarea a 40 de ani de casnicie si cu soarele potrivit astrologiei vedice. Este, de asemenea, piatra norocoasa a persoanelor nascute in iulie, din zodia Rac. Culoarea rubinului variaza de la roz la rosu si aceasta variatie depinde de cantitatea de crom continuta.
rubin


rubinCuvantul „rubin" este derivat din cuvantul latin "ruber" care inseamna "rosu". Pretul unui rubin este in primul rand decis de culoarea sa. Cele mai luminoase si cele mai bune "rosii" rubine sunt cunoscute sub numele de "Pigeon Blood Red" (sange rosu de porumbel), acestea fiind mult mai scumpe in comparatie cu alte rubine de calitate similara. Dupa culoare, claritatea si taietura vor decide costul unui rubin. 90% din rubine provin din Myanmar (Birmania), in special din "Valley of Rubies", o zona muntoasa din Mogok faimoasa pentru rubinele "Pigeon Blood Red".Prin urmare, este important sa intelegem ca nu trebuie sa cumparam cele mai rare pietre pretioase, ci pe cele care ne reprezinta.