Piatra decorativă - avantaje și idei îndrăznețe pentru grădina ta

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriGradina, piatra decorativa
Ultima actualizareJoi 5 mai 2022
Vizualizari521

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sosirea sezonului cald este un motiv bun pentru a da startul unui proiect de restaurare a grădinii tale. E important să-ți creezi un spațiu confortabil, în care să te simți bine de fiecare dată când ajungi acasă. În plus, gândește-te că pe timp de vară, grădina sau terasa sunt principalele spații în care vei sta alături de toți cei dragi. Și dacă vorbim despre varianta optimă de amenajare, n-ar trebui să scapi din vedere piatra decorativa. Pe lângă faptul că și anul acesta ocupă locul fruntaș în materie de tendințe de amenajare, aceasta are un aspect deosebit de frumos, fiind și destul de ușor de întreținut.

Iată câteva avantaje oferite de piatra decorativă, însoțite de câteva idei de amenajări cu stil:

Personalizează-ți grădina cu ajutorul pietrei decorative

Principalul avantaj oferit de acest tip de piatră este faptul că îți poți personaliza grădina, având rol decorativ. De asemenea poți chiar delimita anumite zone, pentru a accentua și mai mult ideea de atenție pentru detalii, dar și senzația de loc primitor, cu bun gust. Un exemplu în acest caz ar fi crearea unei alei. Nu este deloc greu de realizat, mai ales că acest material este potrivit pentru proiecte DIY.

Umple golurile din gazon cu piatră decorativă

Cu toții ne dorim un gazon frumos, bogat și fără goluri, însă se întâmplă adesea să ne confruntăm cu o mulțime de astfel de probleme. Ei bine, în această situație poți apela tot la piatra decorativă. Cu puțină inspirație, poți obține o grădină de nota 10, iar de cele mai multe ori, amenajările cu piatră decorativă arată mult mai bine decât un gazon simplu. În plus, dacă optezi pentru piatră clasică, albă, trebuie să știi că aceasta este o combinație cromatică excelentă, foarte îndrăgită de specialiștii în domeniu. Mai mult, pentru un plus de culoare, poți planta din loc în loc, poate pe marginea gazonului, câteva flori colorate sau poți opta inclusiv pentru ghivece din piatră.

Ieftină, utilă și ușor de transportat

Unul dintre principalele avantaje atunci când vine vorba de crearea unui spațiu de relaxare care să se încadreze într-un buget limitat este faptul că piatra decorativă este destul de accesibilă ca și preț. În plus, aceasta este și foarte ușor de transportat, ceea ce face să reduci multe alte costuri.

Întreținere ușoară și eficientă

Piatra decorativă are și un alt avantaj: se întreține foarte ușor. O poți curăța doar cu apă, iar grădina ta va arăta mereu la fel ca pozele de prezentare din revistele de specialitate. În plus, atunci când folosești piatră pentru a umple golurile din gazon, dar și pentru a realiza spații de decor, o să consumi mai puțină apă, deoarece nu vei mai uda la fel de mult ca atunci când vei avea o grădină complet verde.

Piatră decorativă – diversitate de modele, mărimi și culori

Deși marea majoritate a oamenilor aleg piatră decorativă clasică, iar aici ne referim la cea albă, tu trebuie să știi că ai la dispoziție o gamă diversificată de modele, mărimi și culori. De exemplu, poți opta pentru nuanțe calde de roz sau turcoaz.

Așadar, dacă și tu îți dorești să dai un refresh spațiului de relaxare, poți folosi piatra decorativă. În plus, cu doar o simplă căutare pe internet, poți observa că ai la dispoziție o mulțime de idei care să te inspire.


Sursă foto:
canva.com/photos/MADBtku3E3o-garden-stone-nature/
canva.com/photos/MADB1Mt93_0-garden-landscape/
canva.com/photos/MADIgwrr5Rk-decorative-garden/