Pasionat de motociclete? 4 sfaturi pentru achiziția unui nou motor

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimotociclete
Ultima actualizareMarti 26 octombrie 2021
Vizualizari564

Voteaza & Distribuie

Descriere

Achiziția unei motociclete poate fi un proces de durată, costisitor și dificil dacă nu ai un plan bine făcut de la început. Cu toate acestea, nu trebuie să te descurajezi, vei găsi cu siguranță vehiculul dorit și vei putea să te bucuri de toate facilitățile pe care ți le oferă, de la momentele memorabile, la toate beneficiile pentru trup și minte! Dacă vrei să investești într-o motocicletă nouă, care să te însoțească în călătoriile și aventurile tale, atunci iată câteva sfaturi care te vor îndruma către cea mai bună decizie!

Alegerea motocicletei în funcție de drumurile parcurse și de activități


Există mai multe tipuri de motociclete, fiecare dintre acestea având caracteristici diferite, în funcție de nevoile și cerințele pe care le ai. Este important ca înainte să achiziționezi un motor, să te asiguri că știi exact pentru ce îl vei folosi: drumuri montane, autostrăzi în linie dreaptă sau trasee forestiere cu teren accidentat.

Motocicletele Adventure de la Triumph
, de exemplu, pot face față denivelărilor de teren și drumurilor problematice, dar sunt potrivite și pentru șosele și autostrăzi. Dacă ești la prima achiziție de motor, ia aminte că fiecare model îți va oferi anumite avantaje. Așa că:

  • Standard - este motocicleta clasică, sau „naked”, ideală pentru drumurile orășenești. Este potrivită pentru începători deoarece oferă confort sporit, manevrabilitate ușoară și siguranță.
  • Sport - motocicleta sport este adesea utilizată de piloții cu experiență, pentru performanțe sportive sau chiar pentru concursuri. Au motoare puternice și turație mare.
  • Cruiser - un motor destinat plimbărilor lungi. Vei crea numeroase amintiri din aventurile tale alături de cei dragi. Turațiile mici, confortul pilotului și motorul cu cilindru mare sunt principalele specificații ale vehiculului.
  • Chopper - recunoscut imediat datorită filmelor cu găștile de motocicliști, Chopperul este un motor ce impune eleganță și respect. Este conceput pentru drumuri lungi, în linie dreaptă.
  • Enduro - se împarte în două categorii: cross și hard-enduro. Ambele sunt ideale pentru sporturile extreme pe terenuri accidentate și sunt interzise pentru plimbările pe șosele și autostrăzi.

Alegerea motocicletei în funcție de specificațiile tehnice


Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când vrei să achiziționezi un motor nou sunt specificațiile tehnice: puterea și tipul motorului, cilindrii, capacitatea de răcire, transmisia, cutia de viteze, pornirea, dimensiunile și greutatea motorului, anul de fabricație, dar și alte detalii relevante pentru nevoile tale.

Alegerea motocicletei în funcție de buget

Cumpărarea unei motociclete noi este într-adevăr o investiție costisitoare, însă va fi un vehicul de nădejde pentru o perioadă extinsă de timp, mai ales dacă îi vei oferi îngrijirea de care are nevoie. Înainte de căuta modelele prezente pe piață, gândește-te la un buget minim și unul maxim pe care vrei să-l aloci, astfel încât să-ți rămână bani și pentru achiziționarea echipamentului de protecție și a celorlalte accesorii necesare.

Alegerea motocicletei în funcție de cum se simte în timpul condusului

Deoarece orice vehicul ar trebui testat înainte de a-l achiziționa, această etapă este extrem de importantă. De exemplu, din multitudinea de modele de motociclete ai găsit un design potrivit pentru tine, însă atunci când îi faci acesteia testul de condus, nu îți oferă confortul și siguranța de care ai nevoie. Nu te descuraja! Testează și alte modele care coincid cu dorințele tale, cu specificațiile tehnice necesare pentru activitățile pe care urmează să le realizezi alături de motor: excursii, drumuri în oraș sau pe teren forestier, și cu bugetul alocat până vei găsi modelul ideal.

O motocicletă nu este doar un vehicul pe care-l folosești pentru a ajunge dintr-un loc într-altul, ci este un prieten de nădejde cu care vei crea numeroase amintiri plăcute. Alege modelul favorit, confortabil și de încredere și bucură-te de fiecare moment petrecut pe drum!

Sursă foto: freepik.com