Cum alegi motocicleta potrivită pentru tine

Cum alegi motocicleta potrivită pentru tine

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimotociclete
Ultima actualizareMarti 28 septembrie 2021
Vizualizari91

Voteaza & Distribuie

Descriere

Indiferent dacă ești un pilot începător sau unul experimentat, alegerea unei motociclete este o sarcină destul de dificilă. Opțiunile disponibile precum și caracteristicile fiecărui model trebuiesc luate în considerare în același timp cu alte detalii care țin de preferințele personale.

Primele criterii de care se ține cont la cumpărarea unei motociclete sunt prețul, performanțele și modul de utilizare. De multe ori este omis un criteriu care poate fi determinat, respectiv dimensiunea. Unii motocicliști descoperă prea târziu că noile lor motociclete sunt prea mici, prea mari sau pur și simplu nu sunt confortabile. Pentru a evita această experiență neplăcută, va trebui să cauți motocicleta compatibilă cu înălțimea și greutatea ta corporală printre categoriile aici: https://triumphromania.ro/categorii-motociclete/.

La fel ca în cazul oricărei alte experiențe, condusul unei motociclete este despre senzația pe care o ai și confortul pe care îl primești. Fără ca aceste două detalii să fie la superlativ, pe lângă faptul că nu vei simți nicio bucurie, călătoria poate deveni chiar periculoasă. Din acest motiv este vital să alegi o motocicletă care să fie adecvată gretății tale și să mențină un echilibru bun.

Primul lucru la care trebuie să te gândești este ce tip de motocicletă vrei: sport, cruiser, roadster, enduro, etc. Fiecare are caracteristici și funcționalități diferite. În funcție de viteza cu care vei merge, distanța pe care o vei parcurge sau condițiile de drum pe care le vei avea, te poți decide la un anumit stil de motocicletă.

După ce te-ai decis asupra modelului, iată care sunt restul caracteristicilor importante:

1. Greutatea motocicletei
Deoarece trebuie să controlezi motocicleta atunci când o conduci,aceasta va trebui să aibă o greutate accesibilă pentru tine. Greutatea motocicletei crește proporțional cu viteza pe care o poate atinge, iar unele cruisere pot atinge chiar și o tonă.

2. Greutatea ta corporală
Este un detaliu cheie în procesul de achiziție al unei motociclete. Un model mic condus de o persoană masivă poate avea probleme cu accelerarea, în timp ce un model greu condus de o persoană mai firavă, poate avea probleme cu echilibrul și manevrarea la viteze mari. Cunoașterea limitei de greutate a fiecărui model de motocicletă te va ajuta să alegi modelul potrivit.

3. Capacitatea motorului
O persoană masivă poate alege aproape orice tip de motocicletă, chiar și cu un motor de 125 cc. Cu toate acestea, experiența nu va fi la fel de atractivă ca în cazul unui motor cu capacitate cilindrică mai mare. Cea mai bună alegere pentru acest tip de persoană sunt motocicletele cu capacitatea motorului de aproximativ 600 cc.

4. Modul de utilizare
Scopul final al unei motociclete este motivul pentru care există atâtea modele diferite. Deși toate au două roți, o șa, un ghidon și un motor, modul în care sunt proiectate sașiul ori reglajul suspensiilor, sunt în conformitate cu un anumit scop. Dacă îți dorești să circuli cu motocicleta ta în special de acasă la muncă și înapoi, ar trebui să alegi un model ușor, îngust și cu un consum redus de combustibil. Atunci când călătorești însoțit, ai nevoie de o motocicletă puternică, cu o capacitate a motorului de peste 900 cc. În cazul unor călătorii lungi, sunt recomandate atât modele cu putere mare a motorului, dar și un rezervor de combustibil generos.

5. Înălțimea motocicletei
Majoritatea modelelor sunt universale, în sensul că se potrivesc atât persoanelor înalte cât și celor mai scunde. Există, de asemenea, modele prevăzute cu suspensie reglabilă, care pot fi adaptate de la caz la caz. Dar există și modele care nu sunt recomandate persoanelor cu înălțimea sub 1,60 m deoarece nu pot fi controlate corespunzător. Exemplele pot continua, dar ideea subliniată este că modelul ideal de motocicletă este acela care-ți poate susține confortabil greutatea și înălțimea.

Sursa foto: piqsels.com