Panspermia

Panspermia

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3002

Voteaza & Distribuie

Descriere

Panspermia


Cum a aparut viata pe Pamant?Iata una din intrebarile la care inca se mai cauta raspuns. Stiinta sugereaza ca viata a inceput atunci cand planeta a devenit un loc bun pentru locuit. Intrebarea care ramane totusi este: de unde au aparut organismele microscopice?


Una din ipoteze este panspermia, care afirma ca „seminte de viata" exista peste tot in Univers si ca viata pe Pamant a inceput atunci cand aceste seminte au ajuns aici, probabil cu ajutorul unui meteorit. Acest lucru insa sugereaza ca aceste seminte sunt duse si pe alte planete locuibile din Univers. O alta teorie similara este exogeneza. Aceasta spune ca viata a fost adusa pe Pamant cu milioane de ani in urma, dar nu mentioneaza ca ar fi putut ajunge si in alte locuri propice vietii.


Panspermia


Alte ipoteze afirma cum ca extraterestrii au adus viata pe planeta noastra, precum teoriile lui Erich Von Danieken. Cu toate ca multi sunt sceptici, negand ca viata ar exista in spatiu si ca ar putea fi purtata pe alte planete, exista dovezi cum ca anumite forme de viata, precum sporii si alte tipuri de bacterii, pot trai in spatiu, intr-o stare inactiva.