Orhideea

Orhideea

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari25093

Voteaza & Distribuie

Descriere

Orhideea este una dintre cele mai populare flori in intreaga lume. O orhidee reprezinta cadoul perfect, atragand atentia celor din jur in orice situatie. Semnificatiile orhideelor le face cadouri atat de speciale pentru diferite ocazii cum ar fi aniversari, semne de multumire, cadouri de felicitare, etc.

Orhideele sunt clasificate in functie de caracteristicile fizice, care includ culoarea florilor, forma frunzelor, inaltimea stemului si modul de crestere.

Frumusetea si delicatetea orhideelor au atras oamenii multor generatii. Familia orhideelor este un grup divers de specii de plante care a fost clasificat in diferite tipuri, in functie de caracteristicile externe si interne. Toate tipurile de orhidee apartin familiei Orchidaceae. Majoritatea acestor plante sunt distribuite in regiunile tropicale din America Centrala si de Sud si in Asia. Arborii cu aceste flori colorate si trasaturile fizice ale acestora variaza de la o specie la alta.

Tipuri de orhidee

In functie de cerintele de crestere, orhideele se impart in 3 categorii:

  • terestre - cresc pe sol, in zonele temperate si reci (Dendrobiums, Cymbidium)
  • epifite - cresc in copaci, in zonele tropicale
  • lithofite - cresc pe pietre sau in soluri foarte sarace in nutrienti

Cele mai frecvente tipuri de orhidee sunt:

Orhidee lalea

Cunoscuta si sub numele de Anguloa, aceasta orhidee terestra are frunze lanceolate. Frunzele sunt foarte lungi, putand ajunge la 1 m. Florile cresc din pseudobulb si miros a scortisoara. Hibrizii sunt produsi prin combinarea a doua specii diferite, existand in total 9 specii de Anguloa. Acestea cresc in regiunile forestiere din Peru, Ecuador, Columbia si Venezuela. Florile seamana cu lalele, de aceea sunt numite orhidee lalele.

orhidee Anguloa (orhideea lalea)

orhidee Anguloa (orhideea lalea)

Orhidee Dendrobium

Dendrobium este una dintre cele mai mari specii de orhidee, avand numeroase specii. Este un tip de orhidee alba si este cunoscuta ca orhidee „de restaurant". Hibrizii produc flori roz, verzi, galbene si violet. Ele sunt utilizate in mod normal in timpul sezoanelor de nunta si festivalurilor in scopuri decorative. Frunzele sunt ovale, iar florile au forme diferite. Aceasta planta epifita se dezvolta bine in toata Australia, Guineea, China, Noua Zeelanda, etc.

Orhidee Dendrobium

orhidee Dendrobium

Orhidee fluture

Orhideele Moth sau orhideele Phalaenopsis apartin genului Phalaenopsis, care contine aproape 60 de specii. Acestea produc flori violacee roz, care sunt usor vandute in magazine de horticultura si nu numai. Orhideea Phalaenopsis are o caracteristica tipica: muguri intens colorati, extrem de atractivi. Ele sunt oferite ca si cadouri pentru cei dragi si sunt, de asemenea, pastrate ca plante de apartament. Phalaenopsis aphrodite sau orhideea luna dezvolta flori albe minunate. Orhideele-fluture sunt intalnite mai ales in Asia.

orhidee Moth (orhideea fluture)

orhidee Moth (orhideea fluture)

Orhidee barca

Genul Cymbidium are flori mari si aspectuoase de diferde culori: rosu, galben, verde, rosu si piersica. Acestea arata magnific atunci cand sunt ornamentate in vaze. Cymbidium are 50 de specii diferite, care sunt plante perene verzi. Un lucru mai interesant este ca orhideea barca este utilizata in scopuri culinare in Bhutan. Aceasta orhidee a castigat polaritate in Europa in epoca victoriana. Una dintre speciile cele mai frumoase este Cymbidium clarisse, care produce flori de culoare rozalie.

orhidee Cymbidium (orhideea barca)

orhidee Cymbidium (orhideea barca)

Orcidee Miltonia

Orhideea Milt, cunoscuta si sub numele de Miltonia, apare mai ales in Brazilia, Paraguay si Argentina. Este un tip de orhidee folosita cu scopuri horticulturale in America Centrala. Este o orhidee epifita care produce flori cerate. Florile au mirosuri exotice si se pot pastra in casa pentru a crea o ambianta linistitoare. Specii comune sunt M. flavescens si M. russelliana. Florile exista intr-o varietate de culori, ceea ce le face atat de adaptabile si de adorate.

orhidee Miltonia

orhidee Miltonia

Ingrijirea orhideei este unul dintre factorii esentiali necesari pentru cresterea acestor plante. Conditiile necesare variaza in functie de specie.Semnificatiile orhideelor{title}

Numele „orhidee" isi are originea in Grecia antica. A fost asociata cu o lunga istorie ce sugera pofta, lacomia si bogatia. Orhideele sunt cele mai delicate si exotice flori din lume si sunt disponibile in mai multe specii. Semnificatia unei orhidee variaza de la tara la tara, fiind asociate sensuri diferite in functie de tipurile de orhidee.

Orhideea este un simbol de dragoste si afectiune. Ea are capacitatea de a creste oriunde si puterea de a inflori in orice conditie.

orhidee

orhidee

In conformitate cu epoca victoriana, orhideea simbolizeaza o femeie frumoasa. Orhideele au fost, de asemenea, asociate cu lux si bogatie iar in Grecia antica orhideea era considerata un simbol de virilitate. Mai tarziu, orhideele au fost utilizate ca plante medicinale pentru vindecarea bolilor.

Alte semnificatii ale orhideelor sunt rafinamentul, plenitudinea, maturitatea si farmecul. Chinezii antici au interpretat aceasta floare ca simbol pentru dorinta de a avea multi copii. Barbatii daruiau orhidee femeilor ca semn al flirtului.

Utilizarile terapeutice ale orhideelor

Orhideele au fost folosite in scopuri medicinale din cele mai vechi timpuri. Ele erau menite sa vindece diferite boli, dispunand de proprietati curative extraordinare. Chinezii considerau orhideele un leac miraculos pentru afectiuni cardiace, tuse si alte boli. Aztecii obisnuiau sa bea un amestec de vanilie, orhidee si ciocolata. Ei mizau pe faptul ca acest amestec le dadea putere si tarie. Astazi, orhideele au devenit plante ornamentale de interior.

Orhideele au devenit flori populare in casele oamenilor datorita soiurilor diferite disponibile pe piata. Acestea au capacitatea de a impresiona oamenii din jur si de a castiga inimile celor care le primesc in dar.

Oamenii cheltuie sute de dolari pentru a cumpara soiuri hibride. Orhidee raspandesc simboluri universale ca iubire, frumusete, intelepciune si plenitudine. Ele indica, de asemenea, un farmec matur si, prin urmare, sunt alegerea cea mai populara ca si cadou pentru Ziua Mamei.