Omul cu masca de fier

Omul cu masca de fier

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJeremy Irons, John Malkovich, Leonardo DiCaprio, Randall Wallace
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari4097

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: The Man in the Iron Mask
An: 1998
Durata: 132 minute
Regia: Randall Wallace
Scris de: Alexandre Dumas père, Randall Wallace
Actori: Leonardo DiCaprio, Jeremy Irons, John Malkovich
Gen: Actiune, Aventura, Drama, Istoric

Actiunea din Omul cu masca de fier se intampla in Franta secolului XVII, si ii are ca persoanje principale pe cei patru muschetari.

In timpul domniei regelui Ludovic al XIV-lea (Leonardo di Caprio),  asa-numitul „Rege Soare”, s-a auto-proclamat „centru al universului” chiar atunci cand oamenii lui mor de foame pe strada. Din cauza acestei atitudini a regelui, capitanul garzilor, cel mai faimos dintre muschetari, D'Artagnan (Gabriel Byrne), trebuie sa fie extrem de vigilent daca vrea sa opreasca orice tentativa de asasinat impotriva lui.

Aramis (Jeremy Irons), unul dintre cei patru muschetari, care e acum preot, este bantuit de secretul ca regele are un frate geaman, Philippe, care se stinge in inchisoarea Bastillei, cu capul inchis intr-o masca de fier. Asadar, cei trei muschetari, imbatraniti, dar inca foarte curajosi, se lanseaza intr-o misiune pentru a-l elibera din inchisoare pe fratele regelui, si-l pentru a-l invata cum sa se poarte regeste pentru a-l schimba cu cel care se afla pe tronul tarii, toate astea pentru binele Frantei. Acest lucru provoaca un conflict care ii va intoarce pe cei trei impotriva prietenului lor D'Artagnan.