Obiective turistice in Istanbul

Obiective turistice in Istanbul

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7256

Voteaza & Distribuie

Descriere

Istanbulul, cel mai mare oras al Turciei, debordeaza de atractii pentru a se potrivi cu toate gusturile. Datorita faptului ca orasul s-a aflat sub conducerea a trei imperii diferite exista locuri care amintesc de fiecare epoca.Majoritatea turistilor tinde sa ramanem in Sultanahmet, unde se gaseste Moscheea Albastra, Biserica Sf. Sofia (Hagia Sofia) si ruinele antice ale hipodromului. Dar, cand vizitati Istanbulul incercati sa va largiti putin turul pentru a descoperi numeroase alte atractii rasfirate pe tot intregul orasului. Shopaholicilor, Marele Bazar ar trebui sa le ofere o infinitate de optiuni.O excursie pe riul care leaga Europa de Asia este un „must" si nu uitati sa va luati aparatul de fotografiat pentru a surprinde combinatia dintre natural si interventia omului.Iar la sfarsitul oricarei excursii, o baie turceasca traditionala va garanteaza calmarea oricarei dureri pe care ati putea-o avea. Puteti chiar sa puneti pe cineva sa va spele daca sunteti suficient de curajos.


Moscheea Albastra

Moscheea Albastra este cunoscuta ca „sultanul Ahmet Camji" in limba turca, ceea ce inseamna Moscheea Sultanului Ahmet. El a comandat construirea Moscheii in 1606 deoarece isi dorea una care sa depaseasca in frumusete si dimensiune Biserica Sf. Sofia din apropiere. A fost construita in stil otoman si, asa cum sugereaza si numele, este decorata cu sticlarie si gresie de culoare albastra. Deoarece inchinarea la icoane este interzisa in cultura Islamului, in interiorul Moscheii nu exista statui. Inainte de a intra inauntru, oricine trebuie sa se descalte, iar pantalonii scurti, decolteurile adanci, fustele scurte si topurile mulate sunt interzise.
Moscheea Albastra


Moscheea Albastra
Palatul Topkapi

Acest palat magnific a servit ca resedinta oficiala a sultanilor timp de peste 300 de ani - chiar pana la sfarsitul secolului al 19-lea. Acum, scopul sau este acela de a adaposti artefacte datand din timpul domniei sultanilor. Sunt expuse obiecte de aur, inclusiv scaune, leagane, bijuterii si obiecte cu pietre pretioase, haine si obiecte sacre pentru musulmani, printre care barba si amprenta profetului Mohamed. Una dintre cele mai faimoase atractii de la Palat este Haremul, un loc care timp de secole a fost invaluit in intriga si mister. Acesta infatiseaza privitorului modul in care traiau sotia, concubinele si mama sultanului. Pentru a vizita aceasta zona e nevoie de un bilet separat si trebuie cumparat imediat cum ajungeti la palat deoarece intrarea este limitata. Este deschis intre 09:30 – 17:00, in fiecare zi cu exceptia zilei de marti si se recomanda vizitarea lui devreme.
Palatul Topkapi


Palatul Topkapi
Biserica Sfanta Sofia (Hagia Sophia)

Biserica este situata chiar in fata Moscheei Albastre si astazi serveste ca muzeu. Desi initial a fost construita ca biserica, dupa preluarea Constantinopolului de catre turci, a fost transformata in moschee. Inauntrul ei se simt atat stilul catolic, cat si cel islamic in decor si in picturile murale.
Biserica Sfanta Sofia


Biserica Sfanta Sofia
Marele Bazar

Cel mai mare bazar din lume, cu peste 4000 de magazine, se asigura ca veti gasi orice cautati in acest mini oras. O singura problema va poate da batai de cap, locul este atat de mare incat s-ar putea sa nu va amintiti unde ati vazut ce ati vrut sa cumperati acum trei ore. Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte sa faceti cumparaturi in Marele Bazar. Cand vanzatorii locali va cer sa aruncati o privire, odata ce v-ati oprit, nu veti mai fi in masura sa scapati. Opriti-va sa va uitati daca sunteti cu adevarat interesat si daca sunteti hotarat sa si cumparati si nu uitati ca tocmeala este esentiala.
Marele Bazar


Marele Bazar
Hamamul Cemberlitas

Nu puteti petrece o vacanta la Istanbul, fara a incerca experienta hamamului. Aceasta Baie speciala are aproape 500 de ani, astfel incat atunci cand va lasati pe spate si va relaxati in apa calda bucurandu-va de imprejurimile frumoase, va puteti transporta inapoi in anii 1500. Casa ofera, de asemenea, un masaj si o sauna, astfel incat sa plecati de-acolo 100 % odihnit si relaxat.
Hamamul


Hamamul
Excursia cu barca in stramtoarea Bosfor

Una dintre atractiile Istanbulului pe care nu trebuie sa o ratati este excursia cu barca prin stramtoarea Bosfor. De la bord, puteti admira peisaje naturale si apusuri splendide, precum si multitudinea de atractii facute de om: palate, castele si moschei. Veti naviga, de asemenea, sub cele doua poduri care se intind din Europa in Asia. Unele dintre tururi ofera si cina daca mergeti in excursie seara. Tarifele variaza in functie de sezon si de tipul de tur pe care il doriti.
Stramtoarea Bosfor


Stramtoarea Bosfor
Hipodromul

Faceti un pas inapoi in timp, mai exact pana prin anul 203, si inchipuiti-va cursele de care si sangeroasele masacre care au avut loc chiar in aceasta arena. Aici veti puteti vedea Coloana Magnetica sau Obeliscul zidit care a fost ridicat in secolul al zecelea, Coloana Serpentina, care acum mai are doar 75 % din originalul de 8 metri si Obeliscul lui Tutmosis. Acesta dateaza din secolul al XIII-lea i.Hr. si consta intr-un bloc solid de granit cu o greutate de peste saizeci de tone. Cele patru laturi ale obeliscului sunt acoperite de sus in jos cu hieroglife ce-l celebreaza pe faraon. La capatul nordic al hipodromului veti vedea, de asemenea, Fantana lui Welhelm al II-lea.
Hipodromul


Hipodromul
Bazilica Cisternelor

Bazilica cisternelor a fost construita in secolul al 6-lea si are o latime de 70 de metri si o lungime de 140 metri. Se sprijina pe 336 de coloane magnifice din care doua sunt decorate cu capul Meduzei. Cisterna a fost renovata si este acum zilnic deschisa publicului.
Bazilica Cisternelor


Bazilica Cisternelor