Obiecte de decor - detaliile care fac diferenta

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2117

Voteaza & Distribuie

Descriere

Intotdeauna cand vine vorba de amenajarea spatiilor interioare putem sa spunem ca ne aflam inaintea unei provocari. Acest lucru se poate intampla nu din lipsa unei oferte variate sau din cauza lipsei de idei ori a unei surse de inspiratie ci mai degraba pentru ca fiecare dintre noi dorim sa amenajam intr-o maniera unica, originala, practica si nu in ultimul rand confortabila. Fie ca este vorba de amenajarea unor spatii generoase ori dinpotriva a unora mai restranse, expertii in domeniu fac eforturi pentru a satisface dorintele tot mai sofisticate ale beneficiarilor. Acest domeniu s-a remarcat intotdeauna printr-o continua evolutie fapt ce a determinat abordari diferite de la an la an.


decorare


Pornind de la culoarea draperiilor, la cea a mobilierului, de la modelele asternuturilor de pat la cele ale covoarelor si pana la obiectele de decor, toate acestea tind sa se armonizeze raportandu-se unui anume stil. Nuantele, modelele, materialele sau maniera in care sunt confectionate obiectele de decor trebuie atent alese astfel incat impreuna sa formeze un intreg, evitand pe cat posibil nota de discordanta dintre ele. De exemplu in cazul in care adoptam draperii cu modele geometrice si culori indraznete alaturi de covorase in dungute de culori inchise si asternuturi de pat cu model floral in nuante de bej si alb sigur nu vom obtine un cadru armonios menit sa incante sau cel putin sa se subordoneze unui stil.


decoration


Astfel, este foarte important ca inaintea achizitionarii obiectelor de decor ori a celor din gama de amenajari interioare sa avem idee de stilul care va fi adoptat pentru a evita eventualele discordante dintre elementele de decor. Peretii, pardoseala si accesoriile dintr-o camera vor trebui sa aibe in primul rand culori ce nu vor intra in contradictie. O lenjerie intr-o nuanta moale de crem ori bej sa va putea asorta unei draperii de culoare maron deschis, o pardoseala venghe de exemplu, si o masuta de lemn pe care putem aseza o vaza decorativa din lemn ori o tavita de lemn cu doua lumanari de nuante apropiate sau care din potriva pot contrasta. Un alt aspect important ce nu trebuie neglijat in multe dintre cazuri il constitue si genul mobilierului.


home-decoration


Mobilierul unei camere poate impune un stil de urmat. Daca ne gandim la un mobilier clasic din lemn masiv sculptat, foarte greu ii vom putea asorta de exemplu o masuta de sticla cu cadru metallic ori un cuier din fier forjat. Asadar, este bine de studiat diferite surse pentru a putea alege modul in care sa decoram casa raportandu-ne la un anume stil. Maniera in care incaperile vor fi amenajate depinde foarte mult si de dimensiune lor. Astfel, unui spatiu mai putin generos ii vor fi mai potrivite in primul rand culorile deschise pentru pereti cread astfel senzatia de lumina, un mobilier cat mai simplu si de asemenea deschis la culoare iar spatiul incaperii ramas liber, cat mai aerisit. Obiectele de decor in acest caz pot fi cat mai putine si cat mai simple. De exemplu un odorizant sau difuzor de camera de forma unei vaze cu flori va fi ideal, indeplinind atat un rol decorativ cat si un rol practic.


home-decoration


Destinatia spatiilor este la fel de importanta ca si celelalte aspecte abordate pana acum. Un spatiu de birou va fi categoric altfel amenajat decat unul de locuit. Mai mult in cadrul acestor spatii de birouri, salile de sedinta nu vor arata la fel cu birourile. Atat mobilierul, culoarea acestuia, accesoriile, sau mai mult decoratiunile de interior ori obiectele de decor pot varia foarte mult de la un caz la altul. De aceea sfatul unui expert in domeniu ori consultarea mai multor surse ne pot fi de mare folos atunci cand ne aflam in fata unor astfel de provocari.Sursa www.2u2me.ro