Fotografia de nunta in Romania

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucuresti, Fotograf, fotograf nunta, fotograf profesionist
Ultima actualizareJoi 16 noiembrie 2017
Vizualizari994

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fotografia de nunta in Romania a evoluat extrem de mult in ultimii ani. In bine, din fericire pentru toti cei implicati – atat pentru miri care primesc servicii de o calitate mult mai buna dar si pentru fotografii care muncesc sa fie din ce in ce mai buni.

Daca acum niste ani trendul era de a se preda mirilor fotografii cat mai multe insa cat mai putin prelucrate, cu multe filtre (sepia fiind cel mai pregnant) sau clasicul “mireasa in palma”, in zielele noastre trendurile “din afara” sunt cat se poate de actuale. In plus multi fotografi romani au reusit sa se faca remarcati la nivel international obtinand premii la diverse organizatii de profil. Cireasa de pe tort este ca si in Romania au aparut organizatii dedicate exclusive fotografiei de nunta si promovarii acesteia la un nivel cat mai inalt (jurizarea facandu-se de catre fotografi strini consacrati). Trecerea de la cantitate la calitate s-a facut intr-un timp relativ scurt (mai putin de 10 ani), iar acum presiunea realizarii unor fotografii cat mai reusite a crescut.

Care ar putea fi motivele? Ele sunt cu siguranta multe, insa doua sunt predominante:

  1. Competitia. In ultimii ani au aparut si continua sa apara din ce in ce mai multi fotografi peste noapte. A devenit un tred sa fii X-ulescu Photography. Din ce in ce mai multi fotografi apeleaza la aparate si obiective de top, chiar daca preturile pot fi pe alocuri prohibitive. Prin urmare, pentru a se diferentia de marea masa, fotografii au inceput sa fie mai inventivi, mai creativi si sa se autodepaseasca.
  2. Seminariile si worshopurile. Pentru ca a inceput sa fie cerere fiind tot mai multi fotografi care vor sa faca ceva diferit si sunt in cautarea unor surse de inspiratie, au inceput sa fie in trend worshopurile si seminariile tinute de fotografi de top si nu numai. Partea buna este ca asa creste nivelul de knowledge (vorba americanului) si incep sa apara rezultate notabile si la noi in tara. Partea mai putin buna este ca se poate abuza de ele si suprasatura piata, insa speram sa nu se intample.
Indiferent ca vrei sa-ti incepi propria afacere in domeniul fotografiei de nunta, fie ca ai nunta la anul sau peste doi ani, important e ca exista alegere din toate punctele de vedere. Pentru cei care se gandesc la partea de busines au de unde si mai ales de la cine sa invete, iar cat priveste mirii, ei bine, ei au o mutitudine de fotografi bine pregatiti si portofolii pe masura. Un win-win situation.

https://ocphotography.ro/fotografi-nunta/