Numerologie ? ce semnificatie au numerele de la 1 la 9?

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari32633

Voteaza & Distribuie

Descriere

In numerologie, toate numerele au personalitati unice, atribute care sunt bine definite si specifice lor. Aceste atribute se definesc cel mai bine in numele cu o singura cifra. Ar putea fi privite ca niste tipuri diferite de personalitate: 1 reprezinta creatorul agresiv, 2 - sustinatorul feminin, 3 – tanarul artist talentat, si asa mai departe. Exista si asemanari intre numere cum ar fi: 6 si 9 sunt ambele simboluri ale compasiunii si al sacrificiului de sine, dar ele exprima aceste atribute in moduri foarte diferite. 6-le este orientat inspre familie si comunitate, in timp ce 9-le are o perspectiva globala. 9 tinde sa fie un pic rezervat, in timp ce numarul 6, pe de alta parte, nu relationeaza prea usor cu oameni pe care nu ii cunoaste personal.

Cum ne poate ajuta acest lucru?


Cand va analizati prima oara carta numerologiei dvs, probabil veti dori sa stiti ce inseamna imensa varietate de numere. Cunoscand lucrurile de baza despre numerele dintr-o singura cifra este primul pas pe care trebuie sa-l faceti. Nu ar fi nici o stiinta a numerologiei, daca ar fi fost atat de simplu sa se indice caracteristicile unui un numar si atributele lui, cu toate acestea, trebuie sa incepem de undeva si obtinerea unor informatii generale despre numere este la fel de valoros ca si cunoasterea ingredientelor principale pentru un bucatar.

Pe masura ce cititi despre numerele de mai jos, ganditi-va unde si cand in viata dvs le-ati intalnit si cum v-au influentat. Rezonati cu vreunul dintre numere? Exista vreunul care apare cu regularitate, in numarul de telefon sau in adresa domiciliului? Poate varsta dvs curenta pare foarte semnificativa pentru dvs (nu e de mirare ca aniversarile de 30 sau 40 de ani sunt pasi importanti, deoarece acestea reduc numerele in mod direct la o singura cifra!).

Inainte de a afla ce numar va caracterizeaza, calculati-va numerologia numelui. Iar, mai jos, va prezentam semnificatia fiecarei cifre de la 1 la 9

Semnificatia lui 1 in numerologie

Caracteristici pozitive: individualist si independent, arata abilitati de conducere si unitate. 1 este masculin, concentrat, initiator, progresiv, cu o vointa puternica, curajos, de sine-statator si rebel (intr-un mod constructiv).
Caracteristici negative: poate fi incapatanat, egoist, labil si nedisciplinat. Chiar si un paria.
Asociat in astrologie cu: Mercur
Asociat in tarot cu: Magicianul

Semnificatia lui 2 in numerologie

Caracteristici pozitive: sensibil, abil, diplomat si de cooperant. Tinde sa fie si este pacifist si iubitor, studios si rabdator. Cifra 2 poate exprima multe calitati muzicale sau feminine, si tinde sa fie senzual si intuitiv.
Caracteristici negative: adesea nemultumit, rasfatat sau lenes. Poate fi neglijent, in special in privinta adevarului, dar cand e criticat pentru greselile lui, e exagerat de sensibil.
Asociat in astrologie cu: Luna
Asociat in tarot cu: Inalta Preoteasa

Semnificatia lui 3 in numerologie

Caracteristici pozitive: plin de imaginatie, expresiv, comunicativ si artist. Tolerant, vesel, optimist, inspirat, talentat, jovial, plin de tinerete, dinamic... Lista ar putea continua.
Caracteristici negative: Pentru toata inspiratia pe care o poseda, exista insa un pret: adesea ideile ii sunt zadarnice, extravagante si 3-ul nu inceteaza sa se planga. Intoleranta, ipocrizia, nerabdarea si superficialitatea sunt au semnul egal cu cifra 3.
Asociat in astrologie cu: Venus. Asociat in tarot cu: imparateasa

Semnificatia lui 4 in numerologie

Caracteristici pozitive: disciplinat, puternic, stabil, pragmatic, cu picioarele pe pamant, de incredere, muncitor, precis, metodic, constiincios, cumpatat, devotat, patriotic si pe al carui cuvant se poate conta.

Caracteristici negative: cei care sunt sub influenta cifrei 4 platesc pentru stabilitatea si pragmatismul lor prin faptul ca inclina mult spre o parte plictisitoare. Acest lucru se poate exprima printr-o lipsa de imaginatie, de emotii sau de empatie. Nu se deranjeaza sa aiba grija de aspectul lor, iar stangacia lor sociala ii poate face sa para vulgari, grosolani sau invidiosi.
Asociat in astrologie cu: semnul Berbecului
Asociat in tarot cu: imparatul

5Semnificatia lui 5 in numerologie

Caracteristici pozitive: energic, aventuros, indraznet si iubitor de libertate. Tinde sa fie versatil, flexibil, adaptabil, curios, sociabil, senzual, rapid in gandire, spiritual, curajos si de viata.

Caracteristici negative: Reversul medaliei pentru cei care se afla sub influenta cifrei 5: pot fi instabili, haotici, auto-indulgenti, iresponsabili sau neglijenti. Ar trebui sa aiba grija la consecintele abuzului de droguri si la tendintele sexuale nesanatoase.
Asociat in astrologie cu: semnul Taurului
Asociat in tarot cu: Marele Preot

6Semnificatia lui 6 in numerologie

Caracteristici pozitive: responsabil, iubitor, caracterizat de sacrificiul de sine, protector, simpatic si plin de compasiune. Aceste cifre loiale si materne sunt domestice, echitabile, vindecatori sau profesori idealisti.

Caracteristici negative: Poate exagera cu protectia si sa devina anxios, ingrijorat, suspicios, paranoic, instabil emotional, cinic sau gelos. Tind spre partea conventionala.
Asociat in astrologie cu: semnul Gemenilor
Asociat in tarot cu: Indragostitii

7Semnificatia lui 7 in numerologie

Caracteristici pozitive: 7-le nu este doar un numar norocos. Este, de asemenea, simbolul spiritualitatii, inteligentei, analizei, concentrarii, introspectiei, studiului, intuitiei, cunostintelor, contemplatiei, seriozitatii, perseverentei, rafinamentului, harului si a intelepciunii interioara.

Caracteristici negative: cei aflati sub influenta cifrei 7 pot si fi reci, distanti, sarcastici, incomozi din punct de vedere social, melancolici, fricosi si, cea mai urata caracteristica a lor: injunghie pe la spate.
Asociat in astrologie cu: semnul Racului
Asociat in tarot cu: Faetonul

8Semnificatia lui 8 in numerologie

Caracteristici pozitive: optarii sunt autoritari, orientati spre conducerile in afaceri. Pretuiesc controlul si valoarea si tind sa fie obsedati de putere, dar sunt, totusi echilibrati, detasati din punct de vedere material, au succes si sunt realisti. Ajung in pozitii de management, sunt eficienti, capabili, inteligenti si buni interpreti ai caracterului uman.

Caracteristici negative: partea intunecata a lor e ca pot fi cruzi, insensibili, violenti, lacomi. Una dintre cele mai negative caracteristici ale lor e ca pot deveni fanatici religiosi intoleranti.
Asociat in astrologie cu: semnul Leului
Asociat in tarot cu: Forta

9Semnificatia lui 9 in numerologie

Caracteristici pozitive: 9-le este util, plin de compasiune, aristocratic, sofisticat, caritabil, generos, umanitar, romantic (idei pentru o seara romantica), cooperant, creativ, auto-suficient, mandru si da dovada de sacrificiu de sine.

Caracteristici negative: poate sfarsi prin a fi egocentric, arogant, auto-compatimitor, sentimental, nemultumit, nestatornic, rece sau instabil psihic.
Asociat in astrologie cu: semnul Fecioarei
Asociat in tarot cu: Eremitul