Noua Zeelanda

Noua Zeelanda

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11853

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pasarea kiwi, rugby, Muntele Cook, Pestera Waitomo Glowworm si celebrele bungee jumping: Noua Zeelanda este una dintre tarile cele mai frumoase din lume. Tara insulara, Noua Zeelanda este impartita in doua insule mari, Insula de Nord si Insula de Sud si mai multe insule mici. Aceasta este situata in partea de sud-vest a oceanului Pacific.
Noua Zealanda


Noua Zealanda

Noua Zeelanda


Noua Zeelanda pe glob


Pestera Waitomo Glowworm


Pestera Waitomo Glowworm, Noua ZeelandaCuriozitati despre Noua Zeelanda

* Noua Zeelanda se afla la sud-est de Australia si la sud de natiunile Pacificului.

* Abel Janszoon Tasman, un explorator olandez, a fost primul european care a ajuns in Noua Zeelanda in anul 1642. Cu toate acestea, la acel moment, indigenii maori au distrus toate navele care au ajuns pe aceasta insula. Numai dupa anul 1769 capitanul James Cook a ajuns in Noua Zeelanda si a explorat insula in intregime; apoi alti europeni au inceput sa viziteze aceasta insula.
Noua Zeelanda


Noua Zeelanda* Noua Zeelanda este numita Aotearoa in limba maori. Cuvantul Aotearoa inseamna „tara de nori albi".

* Insula Noua Zeelanda face parte din Cercul de foc al Pacificului, unde se gasesc nenumarati vulcani activi si au loc frecvent cutremure. Muntele Ruapehu este cel mai activ vulcan din Noua Zeelanda.
Eruptie Muntele Ruapehu


eruptie Muntele Ruapehu, Noua Zeelanda* Una dintre faptele cele mai interesante despre Noua Zeelanda este ca temperaturile de vara si de iarna in diferite locuri difera doar prin aproximativ 10 grade C. Acest lucru se datoreaza efectului moderator al oceanului.

* Lacul Taupo este cel mai mare lac din Noua Zeelanda, in timp ce Waikato este cel mai lung fluviu din tara.
lacul Taupo


lacul Taupo, Noua Zealanda

fluviul Waikato


fluviul Waikato, Noua Zealanda* Regina Elisabeta a II-a este capetenia Noii Zeelande. Daca cineva doreste sa obtina cetatenia acestei natiuni, trebuie sa depuna un juramant de loialitate fata de regina. Regina este reprezentata in tara de Guvernatorul General al Noii Zeelande. Puterea politica este detinuta de Primul Ministru care este conducatorul guvernului in Parlamentul Noii Zeelande.

* "Dumnezeu s-o salveze pe Regina" si "Dumnezeu sa apare Noua Zeelanda" sunt cele doua imnuri nationale oficiale din Noua Zeelanda.

* Kiwi este o pasare care traieste numai in Noua Zeelanda. De asemenea, este un simbol national. De fapt, oamenii din Noua Zeelanda sunt cunoscuti sub numele de kiwi!
pasarea Kiwi


pasarea Kiwi, Noua Zealanda* Nenumarate pasari exotice se gasesc in aceasta tara, printre care papagalul kakapo. In Noua Zeelanda se gaseste si cel mai mic delfin din lume: delfinul lui Hector; cele mai vechi reptile (iguane) si cele mai mari insecte (uriasele Weta). In afara de acestea, multe alte specii rare de pasari si animale se gasesc in aceasta tara.
papagalul kakapo


papagalul kakapo, Noua Zeelanda

delfinul lui Hector


delfinul lui Hector, Noua Zeelanda

Weta


uriasa insecta Weta, Noua Zeelanda* Noua Zeelanda este, de asemenea, exportatoarea majora de lactate din lume.

* Un alt fapt interesant despre Noua Zeelanda este ca aici se gasesc un numar foarte mare de masini. Raportul de proprietari auto din aceasta tara este cel mai mare din intreaga lume.

* Rugby este unul dintre cele mai populare sporturi din Noua Zeelanda. In acelasi timp, golful, tenisul si cricketul sunt si acestea preferate de locuitori.
Rugby


Rugby, Noua Zeelanda* Noua Zeelanda este singura natiune din lume in care toate pozitiile de varf ale puterii in stat (prim-ministru, guvernator general si seful justitiei) sunt detinute de femei in acelasi timp.

* Bungee jumping, acum unul dintre cele mai populare sporturi de aventura din intreaga lume, a fost inventat in Noua Zeelanda.
Bungee jumping


Bungee jumping, Noua Zeelanda* Surprinzator, populatia de ovine din Noua Zeelanda este mult mai mare decat cea a oamenilor. Exista aproximativ 10 oi la o persoana in aceasta tara.

* Auckland este unul dintre cele mai bune locatii de trait in Noua Zeelanda! Aproximativ un sfert din populatia totala a Noii Zeelande locuieste in Auckland.

* Stiati ca Noua Zeelanda este singura tara din intreaga lume in care nu exista serpi pe uscat? Cu toate acestea, se gasesc serpi de apa!

* Un numar mare de cutremure au loc in Noua Zeelanda in fiecare an, dar cele mai multe dintre ele sunt atat de nesemnificative, incat nu sunt simtite de oameni!
drapel Noua Zealanda


drapel Noua ZealandaDate pe scurt despre Noua Zeelanda

* Capitala: Wellington

* Guvernul: Monarhie Constitutionala

* Seful de stat: Regina Elisabeta a II-a

* Suprafata totala: 268680 km patrati

* Limbile oficiale: engleza, maori

* Valuta: Dolar din Noua Zeelanda (NZD)

* Cel mai mare oras: Auckland