Nostradamus

Nostradamus

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriIstorie
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3378

Voteaza & Distribuie

DescriereNostradamusNostradamus s-a nascut sub numele de Michel de Nostredame in St. Remy, pe 14 decembrie 1502 in Franta. In tinerete si-a petrecut o mare parte din timp cu bunicul sau invatand limbi straine, matematica, astronomie si astrologie. S-a specializat in arte liberale la Universitatea din Avignon si a absolvit scoala medicala la Universitatea din Montpellier. A practicat medicina si este cunoscut pentru ca a tratat cu succes victime ale plagii in regiunile din jurul orasului Montpellier.Nostradamus


In anul 1534, Nostradamus s-a casatorit cu prima sa nevasta si a avut 2 copii. La scurt timp si-a pierdut intreaga familie din cauza plagii. A calatorit in urmatorii 6 ani in Europa, iar in 1554 s-a stabilit in Salon, Franta, unde s-a insurat cu cea de-a doua sotie cu care a avut 6 copii.


In 1555, la varsta de 53 de ani, Nostradamus a scris primul set de profetii, o colectie ce contine 100 de "catrene" cunoscut si sub numele de "secol" (un catren este un poem simplu din 4 versuri). In 1564, a fost numit medicul regal al regelui Carol IX. In urmatorii ani, pana la moartea lui in 1566, Nostradamus a scris 10 secole de profetii.Exemple de profetiiProfetiile lui Nostradamus au fost prima data scrise in limba franceza, cu toate ca a adugat cuvinte in latina, greaca sau italiana pentru a nuanta anumite parti. De asemenea, el a folosit si alte instrumente pentru a introduce elemente ascunse in catrenele lui, precum simboluri, metafore si cuvinte scrise gresit in mod intentionat. Interesant este ca multe din asa-zisele profetii ce circula azi sunt in marea lor majoritate legende urbane, catrenele originale sunt facute sa sune bine in urma unor mari evenimente mondiale.


De exemplu, la scurt timp dupa atacul terorist din 11 septembrie din Statele Unite, un numar mare de profetiile lui Nostradamus au inceput sa circule pe internet si mass media. Insa nu Nostradamus a scris aceste catrene, ele au fost schimbate pentru a se potrivi cu evenimentele.


Exista in lumea intreaga zvonuri referitoare la Nostradamus, Barack Obama, Antichrist III si si Sfarsitul Lumii (2012).