Metode eficiente pentru parfumarea locuinței. Ce să alegi?

Metode eficiente pentru parfumarea locuinței. Ce să alegi?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriparfumuri
Ultima actualizareJoi 11 august 2022
Vizualizari103

Voteaza & Distribuie

Descriere

De cele mai multe ori, atunci când se gândesc la relaxare, oamenii asociază activitățile care îi ajută să se destindă cu un miros aparte - baie lungă cu miros de vanilie, o sesiune bună de lectură într-o cameră în care miroase a lavandă proaspătă sau un somn odihnitor în timp ce difuzorul de aromaterapie împrăștie o iz delicat de flori de tei. Simțul mirosului este în strânsă legătură cu receptorii din creier responsabili de starea de bine, motiv pentru care alegerea unei metode eficiente de a parfuma locuința este importantă.

Dacă încă nu te-ai hotărât asupra a ceea ce ți se potrivește sau vrei să faci o schimbare, citește recomandările de mai jos:

Testează conurile parfumate

Pe lângă mirosurile speciale care îți vor învălui casa, conurile parfumate au un efect optic deosebit; fumul va fi eliberat începând din vârful acestuia în sus, în formă spiralată. Poți opta pentru cele cu aromă de aloe vera, care au o acțiune antiinflamatoare și antioxidantă asupra organismului. Îți va fi ușor să le folosești, deoarece produsele vin prevăzute și cu suport metalic.

Tot din categoria conurilor, poți testa și varianta backflow. Acestea eliberează fumul sub formă de cascadă, în jos, creând un efect inedit. Conurile backflow se utilizează cu ajutorul fântânilor de fum pentru aromaterapie, gamele profesionale HEM fiind unele dintre cele mai îndrăgite datorită varietății de arome - mosc, salvie, trandafir, opium sau chiar cocos.

Încearcă bețișoarele parfumate

Datorită designului lor minimalist, bețișoarele parfumate pot fi amplasate în orice spațiu din locuință, indiferent de mărimea acestuia. Le poți pune pe un raft, într-un suport vertical sau orizontal, pe frigider sau chiar pe marginea căzii; posibilitățile sunt variate. În ceea ce privește aromele, această metodă pentru parfumarea locuinței îți oferă o gamă largă de alegeri.

Există bețișoare parfumate cu aroma Coconut-Mango potrivite pentru eliminarea stresului și oferirea păcii interioare sau cu miros de lămâie, pentru curățarea aurei și reenergizare. Poți opta și pentru bețișoare cu miros Erotic, ideale dacă vrei să păstrezi pasiunea în relațiile romantice, dar și cu iasomie. Acestea sunt, deopotrivă, afrodisiace, însă se dovedesc și un bun remediu împotriva oboselii.

Fă aromaterapie cu uleiuri profesionale

Aromaterapia este considerată o artă și o metodă alternativă de tratament holistic în diverse afecțiuni precum problemele de somn, anxietatea sau depresia. Pentru a putea face o sesiune în confortul propriei case, este necesar doar să îți achiziționezi un difuzor sau o lampă profesională și aromele preferate de uleiuri esențiale.

Tot ce rămâne de făcut este să torni câteva picături din substanța concentrată în difuzor și să te relaxezi. În funcție de intensitatea aleasă, aparatul va elibera un miros subtil sau unul mai puternic. Poți testa o aromă de mentă, potrivită împotriva oboselii, una de vanilie, ideală pentru relaxare și confort sau chiar un parfum de eucalipt, dacă te confrunți cu o răceală.

Parfumarea eficientă a locuinței este simplă atunci când alegi metode eficiente. Ai grijă la aromele pentru care optezi, deoarece acestea îți pot influența starea de spirit în numai câteva minute. Dacă vrei să diversifici ambientul din casa ta, poți testa diverse odorizante sau mirosuri în funcție de încăpere și de scopul în care aceasta este utilizată.

Sursa foto: Shutterstock.com