Metilsulfonilmetan: La ce ne ajuta?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguridetoxifiere, sanatate
Ultima actualizareVineri 18 decembrie 2020
Vizualizari747

Voteaza & Distribuie

Descriere

Metilsulfonilmetan sau MSM este o substanță pe bază de sulf care se găsește în plante, organisme animale și în corpul uman. Metilsulfonilmetanul are numeroase beneficii pe care multe persoanele le-au descoperit, iar unul dintre marile avantaje este ușurința cu care MSM-ul poate fi administrat pentru că nu are un miros neplăcut, nu irită pielea și nu are un gust amar așa cum au alte produse pe bază de sulf.

Metilsulfonilmetanul este folosit ca remediu naturist pentru a preveni sau trata multe probleme de sănătate, însă de departe cel mai mult este căutat pentru efectele sale miraculoase pe care le are asupra tenului, ajutând la menținerea frumuseții, prospețimii și tinereții. Metilsulfonilmetanul ajută la producția de colagen, proteina responsabilă pentru sănătatea pielii. Industria frumuseții pune accent pe importantă colagenului și încurajează stimularea producției acestuia cu ajutorul unor produse speciale, acțiune pe care o are și metilsulfonilmetanul. Nivelul scăzut de colagen este principala cauză a îmbătrânirii acesteia, apariţia ridurilor şi pierderea elasticităţii.

Pe lângă colagen, MSM-ul contribuie şi la producţia de cheratină, substanţă care se găseşte în structura pielii, a unghiilor şi mai ales a părului, un alt element indispensabil atât în produsele cosmetice și de îngrijire folosite în ziua de astăzi la scară largă de către toate femeile care vor să își mențină sănătatea și frumusețea. Metilsulfonilmetanul are numeroase beneficii pentru sănătate, dar rămâne în special apreciat și folosit pentru calitățile pe care le are în menținerea frumuseții și tinereții putând fi luat pentru reducerea sensibilității tenului și pentru îmbunătăţirea nuanţei uniforme a pielii. MSM-ul mai ajută la și tratarea rozaceei, este ideal în prevenirea ridurilor, protejează pielea împotriva razelor UV, întărește unghiile și previne ruperea și căderea părului.

Metilsulfonilmetanul poate fi adminitrat oricând. Studiile arată că este extrem de util pentru îndepărtarea unui număr mare de probleme de sănătate, precum osteoartrită, osteoporoză, sclerodermia, crampele musculare, durerile de cap, stres, sindromul premenstrual, constipația cronică sau ulcerele, însă nu trebuie să fii bolnav pentru a putea consuma MSM.

Beneficiile sale sunt vizibile pentru organism și sunt extrem de variate. Atunci când metilsulfonilmetanul este folosit că remediu natural în prevenirea anumitor afecțiuni, pentru ameliorarea simptomelor sau ca tratament, cel mai des este administrat pentru:

Oase şi articulaţii: apariția afecţiunilor osteoarticulare se datorează acumulării depozitelor nesănătoase de calciu. MSM are capacitatea de a distruge aceste acumulări acționând că un antiinflamator natural puternic şi benefic în ameliorarea durerilor cauzate de artrită, osteoartrită, osteoporoză şi alte afecţiuni din aceeaşi categorie, pentru reducerea inflamaţiilor, are capacitatea de a reface și repara articulațiile afectate și în cele mai multe cazuri ajută la îmbunătățirea mobilității.

Sistemul muscular: metilsulfonilmetanul este un analgezic natural care poate reduce eficeint durerile musculare, ajută la recuperare rapidă și completă după sport sau în cazul unor accidentări și este adjuvant în tratarea tendinitei.

Detoxifiere: metilsulfonilmetanul ajută la eliminarea eficientă a toxinelor și deșeurilor alimentare din corp, prin faptul că face structura celulelor să fie mai permeabilă. De asemenea, o permeabilitate optimă asigură o absorbţie mai bună de către organism a nutrienţilor esenţiali pentru o funcţionare corectă.

Energie: fiind un detoxifiant redutabil, MSM-ul poate fi considerat în același timp și un bun energizant pentru organism. Datorită faptului că ușurează activitatea celulelor prin eliminarea toxinelor, acestea nu mai au nevoie de aceeaşi cantitate de energie pentru a face faţă acestora. O mare parte din energia de zi cu zi este folosită pentru procesul de digestie. Prin sporirea gradului de absorbţie a substanţelor nutritive, MSM-ul reduce cantitatea de energie consumată în mod normal pentru digestia alimentelor.

Pe lângă faptul că aduce atât de multe beneficii, MSM-ul menține echilibrul în organism, atunci când vine vorba despre aciditate. Se știe foarte bine faptul că un organism sănătos este foarte echilibrat în ceea ce privește raportul între mediul acid și cel alcalin. Cele mai bune surse de metilsulfonilmetan sunt legumele și fructele udate de ploi care conțin cantități mari de MSM, doze mai mici regăsindu-se şi în fructe, porumb, cafea, lapte şi ouă, roșii, ceai.

Nu există prea multe alimente care conțin această substanță cu atât de multe efecte benefice asupra sănătății, în plus prin prepararea termică a legumelor sau fructelor, MSM-ul se pierde, drept urmare organismul nu mai primește această doză extrem de necesară. În acest caz, aportul de metilsulfonilmetan poate fi luat din suplimente alimentare.

Sursa foto: cdn.pixabay.com/photo/2018/02/06/14/07/dance-3134828_960_720.jpg