Merită să investești într-un curs de consilier în dezvoltare personală?

Detalii

CategoriiEducatie
TaguriCursuri de dezvoltare personala
Ultima actualizareVineri 13 ianuarie 2023
Vizualizari390

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fiecare dintre noi trecem prin perioade dificile în viață, pe care le parcurgem mai greu sau mai ușor, singuri sau cu puțin ajutor din partea celor din jur. Pentru a ne face tranziția mai lină, indicat este totuși să fim dispuși să apelăm la cineva care să nefie alături, să ne ghideze, să ne sprijine și să ne încurajeze să găsim rezolvare la problemele întâmpinate.

Ai fost mereu una dintre persoanele către care s-au orientat cei din jur pentru ajutor, în viața personală sau la locul de muncă? Nu ți-ar plăcea să îți folosești calitățile practicând o profesie din ce în ce mai căutată? Dacă da, poate că ți-ar fi de ajutor să urmezi un curs de formare pentru a fi consilier în dezvoltare personală (Life Coach). Diploma îți este acreditată ANC și vei avea propriul cabinet.

Pasiunea ta pentru lucrul cu oamenii poate fi și monetizată foarte ușor după acest curs, pentru că vei avea clienți plătitori ai ședințelor. Vei putea acoperi destul de repede costurile de formare, având în vedere că un curs costă în jur de 1000 de euro, iar tu poți încasa pe o ședință până la 300 de lei. Poți solicita un împrumut rapid pentru a acoperi investiția, în cazul în care nu dispui de toți banii necesari.

Nu ți se pare realizabil? Mai jos îți oferim câteva argumente pentru care investiția este profitabilă din punct de vedere financiar, iar viitoarea profesie satisfăcătoare pe termen lung.

Absolvire în timp scurt
De regulă, un astfel de curs durează câteva luni, la finalul căruia vei da un examen și dacă îl vei promova, vei obține diplomă acreditată ANC recunoscută național și internațional UE. Îți vei putea deschide cabinetul tău cu formă legală și vei începe să ai clienți plătitori. Timpul este foarte scurt față de alte formări în domeniul psihologiei, care durează câțiva ani, costă foarte mult și, ulterior acestora, trebuie să fii acreditat de Colegiul Psihologilor pentru a profesa.

Lucrul cu momentul prezent
Există aspecte legate de activitatea ta pe care e bine să le știi înainte de începerea cursului și să le clarifici cu fiecare dintre clienții tăi după ce vei începe să profesezi. Trebuie să îți fie foarte clare diferențele dintre activitatea pe care o vei desfășura tu și lucrul cu un psihoterapeut. Tu vei lucra împreună cu clienții tăi obiective stabilite în ședințe pentru creșterea nivelului stării lor de bine, de mulțumire în viața personală, creșterea performanței profesionale, depășirea blocajelor.

Nu vei lucra aspecte legate de trecutul clientului, nu vei trata depresia, nu vei prescrie medicamente. În urma acestui curs nu vei avea acele competențe pentru a lucra cu aspecte delicate ale vieții clientului. Te vei axa strict pe obiective punctuale și probleme din prezent ale clientului. Nu înseamnă că nu poți îndruma clientul către specialiști cu pregătire avansată dacă vei realiza în ședință că problemele clientului depășesc pregătirea ta. Ba chiar este indicat să o faci!

Etica în profesie
Trecând printr-un asemenea program de formare, înveți de la specialiști reguli de bază și diferite strategii despre cum să te prezinți în fața clientului, cum să gestionezi corect situațiile problematice, cât de importantă este confidențialitatea și păstrarea principiilor etice în această profesie. În definitiv, clientul îți oferă încrederea sa pentru a-l ajuta cu aspecte legate de viața sa personală, pune în lucru aspecte legate de viitorul său. Cadrul creat este foarte important.

Practici eficiente pentru rezultate rapide
Aceste cursuri de consiliere dezvoltare personală pun laolaltă tehnici specifice care invită clienții spre deschiderea către lucrul cu tine pentru atingerea obiectivelor lor. Bineînțeles, vei face și practică în orele de curs pentru a-ți însuși noțiunile și practicile cât mai repede, cu supravegherea trainerului tău. De asemenea, ai grijă să alegi cursuri predate de traineri cu experiență, care profesează ca psihologi/psihoterapeuți, cu formări acreditate de instituții recunoscute și care au multe ore de practică în domeniu.

Aceștia te vor ajuta pe tot parcursul procesului tău de învățare. Unele cursuri depășesc 1000 de euro, dar merită să investești într-unul. Poți strânge banii necesari în timp sau poți apela la un credit rapid pentru suplimentarea sumei de care ai nevoie. Un alt aspect important legat de ceea ce înveți să faci la curs este planificarea pe ședințe a exercițiilor și tehnicilor pe care le vei folosi. În acest fel vei determina și numărul de ședințe pe care le vei ține împreună cu fiecare client. Acestea te vor ajuta și pe tine să-ți organizezi programul și să vezi dacă mai poți accepta clienți în perioada următoare.

Prin urmare, vei ști când poți primi clienți noi, cu cât să-ți tarifezi ședințele și în cât timp îți vei recupera investiția. Totul pornește de la cât de eficient înveți să fii, cât de bună este instruirea pe care ai primit-o și cât de bine știi să-ți planifici ședințele. La acest capitol te ajută foarte mult faptul că ai mers la un curs de consilier în dezvoltare personală. Vei putea cere ajutorul trainerului sau colegilor care profesează atunci când ești într-un impas. E foarte important să ai parte de ghidare și la început de drum în această profesie și pe parcursul practicii.