Diferenta de varsta in cuplu

Diferenta de varsta in cuplu

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriViata in doi
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4006

Voteaza & Distribuie

Descriere

diferenta de varsta intr-un cupluRelatiile in care exista o diferenta de varsta considerabila nu mai sunt o grozavie pentru nimeni, fie ca femeia traieste alaturi de un barbat mult mai in varsta sau fie ca impartaseste o dragoste nemarginita fata de unul mult mai tanar ca ea. Insa trebuie sa ne adaptam societatii in care traim si sa incetam a critica diferenta de varsta intr-un anumit cuplu.


Cum sa depasesti diferenta de varsta in relatia de cuplu?

Problemele legate de diferenta de varsta nu apar de la prima intalnire. Insa odata ce relatia inainteaza, apar si cateva neintelegeri in acest sens. Depasirea acestora este esentiala pentru a nu pune in pericol relatia pe care ai dorit-o atat de mult.


1. Renunta la porecle

Trebuie sa-ti stapanesti tentatia de a diminutiva numele partenerului/erei sau de a-i da porecle. Daca in fosta relatie porecla puisor era potrivita, gandeste-te ca in relatia actuala, datorita diferentei mari de varsta, alintul poate fi primit ca o jignire.


2. Nu mai aminti diferenta de varsta

Repetand diferenta de varsta, chiar daca sunteti doar voi doi, te vei alege cu o expresie morocanoasa a fetei, care poate persista intreaga zi sau chiar mai mult. Amandoi cunoasteti diferenta de varsta, asa incat e inutil sa amintesti asta la fiecare discutie.


3. Redu pretentiile

Nu mai miza pe faptul ca diferenta de varsta considerabila garanteaza intelepciunea si cumpatarea. Inaintarea in varsta poate sa fie pe aceeasi linie cu iresponsabilitatea unui copil si ideile adolescentine.


4. Ridica-te la nivelul celuilalt

Chiar daca varsta nu garanteaza intelepciunea, nu baga mana in foc ca mereu ai tu dreptate. Accepta ca ai gresit fara sa strambi prea mult din nas pentru ca altfel o sa creezi impresia de copil rasfatat care trebuie aprobat mereu in ciuda realitatii.


5. Accepta riscurile tineretii

O persoana mai tanar poate insemna si un copil care nu a ajuns inca la maturitate si ca nu e nevoie sa munceasca si sa renunte la placerile sale. Accepta aceste riscuri inainte ca relatia sa fie prea inchegata si regretele prea tarzii.


6. Incearca sa te adaptezi grupului de varsta

Lasa deoparte rusinea de a iesi impreuna cu prietenii lui/ei si incearca sa socializezi ca si cand ai face parte grupei lor de varsta. Gandeste-te la asta ca la o conditie pentru care diferenta de varsta sa nu declanseze o cearta sau chiar o despartire.