Marele câştigător al Bursei de Excelenţă Every Can Counts 2017

Detalii

CategoriiSocial
TaguriRomania
Ultima actualizareJoi 15 iunie 2017
Vizualizari952

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cluj-Napoca – marele câştigător al Bursei de Excelenţă Every Can Counts 2017

Aflată la cea de-a doua ediţie, Bursa de Excelenţă Every Can Counts premiază tinerii valoroşi, precum şi eforturile acestora de a crea perspective pozitive în relaţia cu mediul înconjurător. Chiroi Paul-Adrian, Lupulescu Alexandru Iulian şi Andone-Rotaru Bianca-Astrid, studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, sunt cei trei câştigători care au transmis, prin proiectele lor, cele mai puternice mesaje “verzi”.

Competiţia dedicată studenţilor pasionaţi de mediu din ţară valorifică performanţele şcolare, originalitatea răspunsurilor în faţa provocărilor cotidiene, precum şi participarea activă în acţiuni de voluntariat.

Programul naţional „Bursa de Excelenţă Every Can Counts” s-a bucurat de succes încă de la prima ediţie. Ediţia 2017 a reunit studenţi competitivi care s-au implicat în elaborarea unor proiecte creative, menite să responsabilizeze şi să motiveze publicul în procesul de conştientizare privind importanţa reciclării dozelor de aluminiu şi nu numai, a reducerii şi a refolosirii. Eforturile celor mai bine 3 clasaţi vor fi recompensate cu premii de câte 500 de euro şi, mai ales, cu promovarea lor în comunitate. Proiectele prin care au reuşit să convingă juriul merită făcute cunoscute în toată ţara, pentru a inspira şi pentru a deschide noi orizonturi.

În ordinea descrescătoare a punctajelor acordate în urma evaluării eseului, a materialului video de prezentare şi a experienţei de voluntariat, cei trei câştigători sunt:
Chiroi Paul-Adrian, Facultatea de Biologie şi Geologie, Universitatea Babeş-Bolyai;
Lupulescu Alexandru Iulian, Facultatea de Ştiinţe şi Ingineria Mediului, Universitatea Babeş-Bolyai;
Andone - Rotaru Bianca - Astrid, Facultatea de Biologie şi Geologie, Universitatea Babeş-Bolyai.

"Bursa de Excelenţă Every Can Counts s-a dovedit a fi, pentru al doilea an, o pepinieră de idei şi soluţii pentru protecţia mediului, pe care studenţii participanţi le-au adus în atenţia noastră. Fie că vorbim despre reciclare, risipă de hrană, transporturi, educaţie sau sănătate, toate acţiunile noastre vor avea impact în economia circulară. Suntem o ţară care a dat lumii nume de marcă şi în care continuă să crească generaţii foarte bine pregătite. Competiţia s-a desfăşurat la nivel naţional, oferind tuturor studenţilor posibilitatea de a participa, indiferent de facultatea de provenienţă. Prin lucrările prezentate, au avut posibilitatea să-şi exprime temerile, dar şi soluţiile pe care ei le propun în legătură cu protecţia mediului. Le mulţumim tuturor celor care au participat, dar mai ales câştigătorilor de la Universitatea Babeş-Bolyai care au preluat ştafeta de la câştigătorii de anul trecut. Vom continua să oferim această bursă şi în viitor şi ne dorim să avem cât mai mulţi participanţi la nivel naţional. Ideile bune generează fapte bune!" Declară Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro – Every Can Counts.