Mao's Last Dancer

Mao's Last Dancer

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriChi Cao, China, Jan Sardi, Joan Chen, Kyle MacLachlan
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari751

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Mao's Last Dancer
An: 2009
Durata: 117 minute
Regia: Bruce Beresford
Scris de: Jan Sardi, Cunxin Li
Actori: Chi Cao, Joan Chen, Amanda Schull, Bruce Greenwood, Kyle MacLachlan
Gen: Drama

In China anilor '60, un baiat pe nume Li Cunxin (Chi Cao) este luat din sanul familiei sale, de catre guvern, pentru a se inscrie la o academie de balet. Acest lucru este privit ca o mare onoare pentru familia lui, astfel incat sunt mai mult fericiti decat indurerati ca Li este ales pentru a reprezenta China si pe marele Mao Zedong. Ani mai tarziu, cand Li este deja adolescent, un american viziteaza scoala si este impresionat de dansul lui. Ben Stevenson (Bruce Greenwood), director al Baletului din Houston, ii propune lui Li sa viziteze America, si timp de trei luni sa studieze la academia lui.

Li ii accepta propunerea, dar inainte de a fi eliberat de ambasada chineza, i se spune sa propovaduiasca comunismul in America si sa reziste la orice impunere a noilor idealuri occidentale. Desi exista mci bariere in ceea ce priveste limba si culturala, Li se adapteaza perfect la Houston Ballet, datorita talentului sau deosebit la dans. Cand cele trei luni se scurg, ambasada chineza ii da un ultimatum: fie se intoarce in China sau dezerteaza si nu se mai intoarce niciodata. Li s-a indragostit si s-a casatorit, iar China refuza sa-i recunoasca drepturile.

Ben, Elisabeth (Amanda Schull) - sotia lui Li, si avocatul lui refuza sa paraseasca ambasada pana cand Li este eliberat si asta este cauza unei furtuni mass-media asupra ambasadei. Li este eliberat in cele din urma, dar este fortat sa dezerteze. Dragostea lui pentru balet este cea care-l ajuta sa treaca prin tot chinul emotional si prin sfasierea intre a nu-si mai vedea familia sau sa divorteze de Elizabeth.