Locuri bantuite in Dublin

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4418

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dublinul ofera, pe langa frumosul peisaj urban irlandez, incarcat de istorie si zvon de limericks, legende si locuri faimoase pentru aparitiile fantomatice. Exista si acel Dublin al fantomelor, cautat de anumiti turisti, iar daca nu doriti sa va intalniti cu cine stie ce proiectie a vreunui suflet damnat, in timp ce va beti paharul de Irish Whiskey, inseamna ca trebuie evitate multe locuri. Dar pentru amatorii de turism si horror prin Dublin, lista este mai mult decat satisfacatoare. Exista case batrane, bantuite, transformate in pensiuni cu podele scartaitoare, pub-uri vechi, castele.


Biserica St. Michael’s

In cripta venerabilului locas de cult, unde se ajunge coborand o scara ingusta, din piatra, aflata in spatele unor porti de fier, se afla ramasite pamantesti de peste 800 de ani vechime, conservate in aerul uscat, cu temperatura constanta. Sicriele puse unele peste altele nu sunt prea bine inchise. Din unele se ivesc mainile si picioarele raposatilor. Ocupantii sicrielor deschise arata ca si cum ar trage un pui de somn, iar vorbaria i-ar putea trezi. Vizitatorii, muti de uimire, aud, uneori, soapte nedeslusite, simtind pe umeri sau spinare degete reci, invizibile. Nu este un loc pentru cei slabi de inima.




Biserica St. Michael’s


Biserica St. Michael’s din Dublin




Carciuma lui Kavanagh, „La Gropari"

Pub-ul din Glasnevin, din capitala Irlandei, a fost ridicat in 1833, purtand numele fostului proprietar, John Kavanagh, tatal a… 25 de copii. Este cunoscut drept „La Gropari", datorita apropierii sale de cimitirul Prospect, iar obiceiul casei este ca, inainte de a comanda o halba sa arunci o lopata de pamant din cimitir pe peretele localului. Fantoma „rezidenta" a carciumii este un barbat varstnic, imbracat demodat, vazut adesea la tejgheaua barului, cand se lasa seara. Pare ca se bucura si el de o bere, dar asta pana cand dispare in neant, tocmai cand vrei sa intri in vorba cu el.




Carciuma lui Kavanagh


Carciuma lui Kavanagh, „La Gropari", din Dublin




Kilmainham Gaol

Inchisoarea Kilmainham este in prezent un muzeu foarte bine intretinut, si impresionant. Se crede ca este bantuit atat de fantomele detinutilor, cat si cele ale fostilor gardieni. Acestia din urma par sa fie niste spirite malefice, rau intentionate, nefericite. Zona din jurul capelei inchisorii este cea mai frecvent calcata de sufletele zbuciumate, care nu-si mai gasesc odihna. Acolo au fost intemnitati liderii revolutiilor din 1798, 1803, 1848, 1867 si 1916, multi fiind executati aici. Inchisoarea a fost dezafectata in 1924 si este cea mai mare cladire nelocuita din Europa.




Kilmainham Gaol


inchisoarea Kilmainham




Hellfire Club, Dublin

Construit prin 1700, drept cabana de vanatoare, stabilimentul a devenit, foarte curand de la darea sa in folosinta, un loc pentru ritualuri satanice, unde s-au practicat sacrificiile omenesti, si alte evenimente bizare. Multi dintre vizitatori au povestit ca au vazut „umbre intunecate" lunecand pe peretii incaperilor, si tot felul de siluete asezate in afara cladirii, in preajma unor pietre mari. Acestea s-au risipit in vazduh la orice tentativa de abordare.




Hellfire Club


Hellfire Club, Dublin




Castelul Dublin

Castelul, situat in centrul capitalei irlandeze, este unul dintre locurile propice pentru intalnirea cu fantomele orasului. Istoricii au consemnat o caracteristica a castelului: invadatorii Irlandei, rapusi la zidurile castelului, au fost decapitati si testele lor infipte in parii de pe metereze, pentru descurajarea dusmanilor. In castel, in tainitele sale, sunt ingropate sute de trupuri decapitate, la fel si pe langa ziduri. Fantomele celor executati bantuie coridoarele castelului.




Castelul Dublin


Castelul Dublin




vezi si alte castele celebre din Irlanda


Castelul Ardgillan, Balbriggan, Dublin

Cladirea a fost ridicata de catre reverendul Robert Taylor, in 1738. Se crede ca este podul din capatul gradinii castelului, care se intinde pe deasupra unor sine de cale ferata, este bantuit de o femeie. Podul a fost avariat de un camion, in 2006, dar a fost renovat si redeschis un an mai tarziu.




castelul Ardgillan


castelul Ardgillan, Dublin




Exista si trasee organizate de companii locale pentru turistii amatori de bizar si posibile intalniri cu trecutul sumbru al Dublinului si imprejurimilor. Se viziteaza, la pas, pe la apusul soarelui, strazi vechi, cu multe case bantuite, cimitirele pangarite in trecut, locurile unde au avut loc numeroase executii ale republicanilor irlandezi, abatii parasite si bantuite, ca si cum ar fi fost luate in stapanire de forte malefice. Ba chiar si o fabrica de bere, cumparata de un individ pe nume Alec Guinnes, pe care acesta a fost nevoit s-o abandoneze pentru ca devenise locul a numeroase accidente mortale si aparitii ciudate.