Legiunea Straina

Legiunea Straina

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriRascoale/Revolutii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5371

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aparitia Legiunii Straine a pornit dintr-un scop lipsit de romantism sau aventura si eroism. Se pare ca Regele Louis - Philippe nu a vrut decat sa se realizeze o armata destinata doar protejarii coloniilor franceze. Acesti legionari aveau si rolul de protejare a materiilor prime transportate si extrase de francezi din colonii.


Chiar daca multi membri militari ai NATO considera aceasta Legiune lipsita de sens, eficienta sa a dus la consacrarea organizatiei pe plan mondial si la prezentarea simbolurilor drept adevarate branduri. Corpul militar a supravietuit atat unui imperiu, doua razboaie mondiale, trei republici, iar la final pierderii de catre Franta a locului de nastere al acestei legiuni, colonia Algeria.

Legiunea Straina


Legiunea Straina
Legiunea Straina nu este apreciata doar pentru ca este o unitate militara de elita, de marca. Renumitul „Esprit de Corps" este chiar baza ce uneste aceasta armata. Chiar daca pentru detractori reprezinta o banala adunare de mercenari cu porniri violente, contrariul este demonstrar de istorie.


In aceasta Legiune Straina se inscriu barbati de pretutindeti, din toate clasele sociale ori religiile. Chiar daca unii nu au un trecut intact, Legiunea le ofera o sansa si ii accepta. Un sens al Legiunii Straine este dat de cateva notiuni pe care multi le uita. Este vorba aici de Onoare, Fidelitate, Fraternitate, Sacrificiu.Cristian Aradavoiesei, legionar roman, spune despre conceptia de superoameni atribuita legionarilor:Este o legenda falsa, data de filme. Legionarii sunt doar militari mai bine pregatiti decat altii si care, de regula, sunt folositi in misiuni de mentinere a pacii. Franta nu are niciun conflict militar, nu poarta niciun razboi cu niciun stat. Am fost in Djibouti, Martiniqe si Beirut. Daca mergi in uniforma in Franta, toata lumea intoarce capul, sau te saluta. Sunt respectati.Legiunea Straina - lupte


Legiunea Straina - lupte
Dupa ce au fost acceptati, se uita diferentele dintre ei si li se cizeleaza propria identitate dupa regulamentele de ordine interioara ale Legiunii, fara concepte de rasa, egoism, superficialitate sau zgarcenie. De aceste defecte trebuie sa scape cat mai repede, tocmai de aceea cei care provoaca scandal sau consuma alcool sunt intalurati inca de la inceput. Caci Legiunea Straina nu este un refugiu pentru cei care nu se pot adapta unor norme.


Legiunea Straina a avut de la inceputurile sale un sediu in orasul din Algeria, Sidi bel Abbes, unde se afla cea mai mare parte din mostenirea lasata de Legiune. Asezarea a primit numele unui fost mistic musulman care are mormantul in mijlocul localitatii. In timp, acesta a devenit un adevarat loc de pelerinaj pentru islamisti. Aici, pana in 1961, exitsa un centru de recrutare si antrenament si s-a definitivat si personalitatea grupului respectiv de armata. Sursele istorice au dus ca aceste conflicte dintre legionari si rebelii kabili sa devina clasice.

Legiunea Straina - armata


Legiunea Straina - armataSunt multi bastinasi din Africa de Nord care au ajuns sa lupte in numele Legiunii Straine, iar pentru ei a fost fondata o unitate, Armee d'Afrique, care a fost compusa din spahii, zuavi, gumi, harkii, si vanatori africani, plus voluntari din intreaga lume.


Cel mai cunoscut motto, suficient de explicit, al Legiunii Straine este: "Mergi sau Crapa!". Iar cea mai importanta calitate este rezistenta fizica. Tocmai de aceea instructorii militari insista asupra acestui aspect, pentru a-i transorma pe tinerii legionari in niste adevarati razboinici.